Η νέα, έβδομη γενιά του τετράθυρου μοντέλου της Lexus, αποκαλύπτει ένα μικρό δείγμα εν όψει της πρεμιέρας της στην έκθεση του Πεκίνου, με την υπόσχεση να μετασχηματίσει την έννοια πολυτέλειας και άνεσης στην κατηγορία.

H ιαπωνική φίρμα δίνει με ένα λακωνικό teaser και με μια ακόμα πιο λακωνική ανακοίνωση, το στίγμα του νέου ES που θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση του Πεκίνου, στις 25 Απριλίου.

Κρίνοντας από τo την πρώτη αυτή εικόνα όπου δεσπόζει μια αιχμηρή αισθητική προσέγγιση της γρίλιας σε μοτίβο κλεψύδρας, η νέα γενιά του τετράθυρου μοντέλου της Lexus αναμένεται να ακολουθήσει μια πιο σπορ και δυναμική σχεδίαση η οποία θα συμβαδίζει με τα νεότερα, και πιο ανάγλυφα, σχεδιαστικά πρότυπα της ιαπωνικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως της σχεδιαστικής κατεύθυνσης, η Lexus σημειώνει ότι το νέο μεσαίο της sedan θα είναι πολλά περισσότερα από «όμορφο αισθητικά» καθώς θα επιδιώξει «να επαναπροσδιορίσει την αντίληψη άνεσης και πολυτέλειας των καταναλωτών ανά τον κόσμο».

Αν και η ιαπωνική φίρμα δεν προσφέρει προς το παρόν διευκρινίσεις για τις προδιαγραφές που θα κληθούν να υποστηρίξουν τον παραπάνω ισχυρισμό η νέα, έβδομη κατά σειρά γενιά του ES, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το τετράθυρο μοντέλο θα εντάξει στο παλμαρέ του τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν εμφανιστεί σε νεότερα προϊόντα των Ιαπώνων όπως το UX.

Εξάλλου, αφετηρία για τη νέα γενιά του τετράθυρου μοντέλου της Lexus θα αποτελέσει μια νέα πλατφόρμα, την TNGA η οποία αναμένεται να επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στη διάταξη προς όφελος της ευρυχωρίας του εσωτερικού αλλά και ως προς τον περιορισμό του βάρους στοιχείο που με τη σειρά του θα έχει θετική επίδραση στην οδική συμπεριφορά αλλά και στην αποδοτικότητα του μοντέλου.

Αν και επί του παρόντος οι Ιάπωνες δεν αποκαλύπτουν στοιχεία που να αφορούν τα μηχανικά σύνολα, στην εξίσωση του ES θα συμπεριληφθεί υβριδικό σύνολο το οποίο θα εγγυάται ενισχυμένη αποδοτικότητα και υψηλές επιδόσεις.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr