Γι᾽ αυτό τον λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε» σημείωσε

Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με τη σκυτάλη να παίρνει τώρα ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, που αφού πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στον ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να μιλήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων, και για το Αιγαίο και την Κύπρο.

Κατηγορώντας εμμέσως την Ελλάδα και την Κύπρο ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να το ανεχθεί.

Μάλιστα δηλώνοντας πως η Τουρκία επιθυμεί το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, ουσιαστικά επιρρίπτει την ευθύνη για την ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η τουρκική Milliyet, ο Ακάρ, δήλωσε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

«Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την Κύπρο. Γι᾽ αυτό τον λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr