Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα Ελάχιστης Ανομίας

Λωρίδα Ελάχιστης Ανομίας

Εχει γίνει πλέον κανονικότητα η καταπατάτηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας στις εθνικές οδούς, κι όχι μόνο. Η ΛΕΑ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σκηνικό ανομίας

Πώς το είπατε την τελευταία φορά που αγανακτήσατε; Δεν τα «φάγαμε μαζί»; Θα έδινα ευχαρίστως τόπο στην οργή σας, αν δεν επέστρεφα μαζί με χιλιάδες άλλους εκδρομείς στην εθνική οδό την επαύριο του Πάσχα.

Η επιστροφή αυτή σε βαφτίζει σημειολόγο εκ του προχείρου, ακόμη κι όταν εσύ αποποιείσαι οποιαδήποτε ομοιότητα. Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), για παράδειγμα. Στην εθνική Αθήνας – Πατρών δεν έμεινε ποτέ Λωρίδα και σίγουρα όχι έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιήθηκε σαν το τέταρτο ρεύμα ανόδου προς την πρωτεύουσα από πάσης φύσεως εποχούμενους και οδηγούς (με την εξαίρεση των νταλικιέρηδων, ομολογουμένως).

Είναι το ελάχιστο μερίδιο ανομίας που επιτρέπουν στον εαυτό τους οι συνοδηγοί. Επειδή «δεν αντέχουν την κίνηση». Επειδή «πληρώνουν διόδια για να έχουν δρόμους» και επειδή «δεν παραβιάζεις το νόμο για λίγα δευτερόλεπτα».

Αυτή η «έκτακτη» παρασπονδία είναι μια κανονικότητα – μια παραβατική συμπεριφορά απλούτως ενταγμένη στο μεταμνημονιακό τοπίο της κατά κεφαλήν παρανομίας. Η καταστρατήγηση ακόμη και του βασικού επιχειρήματος -ότι η λωρίδα πρέπει να μένει ανοιχτή για να διευκολυνθούν όσοι έχουν πραγματική ανάγκη- μοιάζει αίτημα υπερβολικό έως και υποβολιμιαίο από «τυπολάτρες».

Η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης καταπατάται στην Ελλάδα όπως κάθε κανόνας που δεν συνεπάγεται την άμεση κύρωση ή χρηματικό πρόστιμο. Λειτουργεί σαν μικρογραφία για την εξατομικευμένη φαντασίωση δικαιοσύνης που ο καθένας επιφυλάσσει για τους άλλους. Ποιος θα το περίμενε ότι ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας ποτέ δεν είναι τόσο πολιτικός όσο όταν είναι προσωπικός.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024