Πουγκιά με προσούτο και αποξηραμένα σύκα
Τα ξηρά σύκα «Ταξιάρχης Bορείου Ευβοίας» προέρχονται από τη σμυρναίικη ποικιλία
ΥΛΙΚΑ (για 6-10 άτομα)
100 ml γλυκό κρασί Σάμου
10 αποξηραμένα σύκα «Ταξιάρχης Β. Ευβοίας»
2 κλωνάρια φασκόμηλο
10 κόκκους πιπεριού
10 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το κρασί, τα σύκα, το φασκόμηλο και το πιπέρι και τα βράζουμε έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάζουμε τα σύκα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε καθαρό πάγκο εργασίας απλώνουμε τις φέτες του προσούτο και τοποθετούμε από 1 σύκο στο κέντρο καθεμιάς. Ενώνουμε τις άκρες της κάθε φέτας, δημιουργώντας ένα πουγκί, και τις συγκρατούμε με ένα μικρό σουβλάκι από μπαμπού. Απλώνουμε τα φύλλα της ρόκας σε μια πιατέλα, τοποθετούμε επάνω τα πουγκιά και σερβίρουμε.
- Πάσχα: Ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων στα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των γιορτών
- Τους «εκτέλεσαν» και πέρασαν στον επόμενο γύρο οι Μάβερικς (vid)
- H Αναστασία μιλά για τις κρίσεις πανικού που της έφερε η ξαφνική δημοσιότητα
- Μεγάλο Σάββατο: Ημέρα σιωπής και τελευταία της Μεγάλης Σαρακοστής
- Υποστολή σημαίας: Ο Ρόις αποχωρεί από την Ντόρτμουντ (pic+vid)
- Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αντιπροσωπεία – Το απόγευμα η άφιξη στο «Ελ. Βενιζέλος»