Ο πρώτος κινηματογράφος ανοίγει στη Σ. Αραβία στις 18 Απριλίου
Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής AMC προκειμένου να ανοίξει 30-40 κινηματογράφους σε περίπου 15 πόλεις της χώρας εντός των επόμενων πέντε ετών.
Ο πρώτος κινηματογράφος της Σαουδικής Αραβίας, σε διάστημα 40 ετών, θα ανοίξει τις πύλες του για το φιλοθεάμον κοινό στις 18 Απριλίου στην πρωτεύουσα της χώρας, το Ριάντ, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε μια συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής AMC προκειμένου να ανοίξει 30-40 κινηματογράφους σε περίπου 15 πόλεις της χώρας εντός των επόμενων πέντε ετών.
Το βασίλειο διέθετε ορισμένους κινηματογράφους τη δεκαετία του 1970, όμως ο πανίσχυρος κλήρος κατάφερε να τους κλείσει, αντικατοπτρίζοντας την ολοένα κι αυξανόμενη επιρροή των ισλαμιστών στην περιοχή εκείνη την περίοδο.
- Πόσα βήματα την ημέρα βοηθούν στο αδυνάτισμα;
- Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ – Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και γιατί
- Λύκεια: Λήξη μαθημάτων σήμερα Παρασκευή
- Συνταγή: Παγωτό με κλασική κουβερτούρα σοκολάτας και φρούτα
- Κάν’ το όπως η Ελλάδα – Ο Μερτς αυξάνει το ωράριο εργασίας στη Γερμανία
- Κίνα: Σι και Τραμπ κατέληξαν σε μια «σειρά νέων συνεννοήσεων»
- Tρεις νεκροί και 12 τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας στη Ρωσία με drones
- Είναι τα όσπρια το Το πιο υποτιμημένο superfood;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442