Η McLaren αποφάσισε να προσφέρει στους  ήδη «γνωστούς» 106 ιδιοκτήτες του μελλοντικού της hypercar το οποίο επί του παρόντος φέρει την κωδική ονομασία BP23, ένα ιδιαίτερο δώρο με την μορφή ενός γλυπτού εμπνευσμένου από την φόρμα του βρετανικού υπεραυτοκινήτου.

Το BP23 Speed Form, όπως ονομάζεται το τεχνούργημα, δεν θα είναι φυσικά διαθέσιμο προς πώληση, αποτελώντας ένα ακόμα αποκλειστικό προνόμιο όσων καταβάλλουν περίπου ένα εκατομμύριο στερλίνες για την αγορά της τετράτροχης BP23.

Η καλλιτεχνική όσο και στατική αποτύπωση της έχει διαστάσεις 40 x 20,5 x 8 εκατοστά, και βάρος 3,6 κιλά ενώ σε ό,τι αφορά τον τρόπο δημιουργίας της, τα μέρη από τα οποία αποτελείται του προέρχονται από τρισδιάστατη εκτύπωση.

Η συναρμολόγηση και το φινίρισμα γίνονται στο χέρι αποτελώντας απτή απόδειξη της δεξιοτεχνίας των ανθρώπων του Woking ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή κάθε ενός από τα 106 γλυπτά, απαιτεί 100 εργατοώρες.

Αναφορικά με την έμπνευση του γλυπτού, την πραγματική BP23 η οποία θα αναλάβει να διαδεχθεί το P1, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αξιοποίηση υβριδικής τεχνολογίας η οποία θα προσφέρει ακόμα περισσότερη ισχύ και υψηλότερες επιδόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι τα μεγέθη που θα κληθεί να βελτιώσει η BP23 ή το πρώτο Hyper GT στον κόσμο όπως αρέσκονται να το αποκαλούν οι Βρετανοί είναι οι 916 ίπποι αλλά και ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα των 2,8 δευτερολέπτων τα οποία προσέφερε η P1.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα γνωστά στοιχεία όπως έχει ήδη ανακοινώσει η McLaren αλλά και επιβεβαιώνει η καλλιτεχνική απεικόνιση της, ο πνευματικός απόγονος της θρυλικής F1, θα προσφέρει τριθέσια διάταξη, διεδρικές πόρτες και χαρακτηριστικά που θα την καταστήσουν την πολυτελέστερη και πιο εκκεντρική McLaren που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Επί του παρόντος δεν έχει δοθεί ακριβής ημερομηνία για την πρεμιέρα της BP23, ωστόσο οι Βρετανοί έχουν ανακοινώσει ότι οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο