Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παιχνίδι» Τσίπρα με 180 βουλευτές

«Παιχνίδι» Τσίπρα με 180 βουλευτές

Εισήγηση στο Μαξίμου ακόμη για δημοψήφισμα το φθινόπωρο για τη συνταγματική αναθεώρηση αλλά και προσπάθεια εγκλωβισμού της ΝΔ με το όνομα των Σκοπίων

Μια πολιτική κίνηση που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στην αντιπολίτευση εξετάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτός από τη ζύμωση που γίνεται ακόμα και για δημοψήφισμα το προσεχές φθινόπωρο για τη συνταγματική αναθεώρηση, δέχεται εισηγήσεις για μια ακόμα κίνηση, η οποία εάν αποφασισθεί μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην αντιπολίτευση και κυρίως στη ΝΔ.

Στα ενδότερα του πρωθυπουργικού επιτελείου συζητούν, εάν υπάρξει συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα, να καταθέσουν τη συμφωνία στη Βουλή για ψήφιση, αλλά όχι να εγκριθεί με απλή πλειοψηφία.

Η συζήτηση που γίνεται είναι να ζητηθεί η αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Και αυτό διότι προτάσσεται η θεωρία πως θα πρόκειται για διεθνής σύμβαση και άρα θα πρέπει να μην εγκριθεί με απλή πλειοψηφία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνομιλία του χθες με πολιτικούς συντάκτες στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι θα κατατεθεί στη Βουλή η συμφωνία και άρα σε αυτή τη βάση ξεκινά η συζήτηση για τον τρόπο ψήφισης της.

Στο Μέγαρο Μαξίιμου εξετάζουν, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμα οριστικές αποφάσεις, να γίνει αυτό που δεν έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, δηλ. να ζητήσει να ψηφιστεί το πρώτο μνημόνιο με αυξημένη πλειοψηφία, των 180 βουλευτών.

Ήδη με το Σύνταγμα και τη διαδικασία αναθεώρησής του, η οποία θα εκκινήσει μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου, επιχειρείται από τώρα να διεμβολιστεί η αντιπολίτευση. Τα πρώτα ρήγματα είναι εμφανή κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής και αυτό θα επιχειρηθεί και με το Σκοπιανό.

Ο βασικός στόχος είναι να πιεστεί η αξιωματική αντιπολίτευση και ο Κυρ. Μητσοτάκης (σ.σ. ήδη χθες σε συνέντευξή του στο real fm εμφανίστηκε πιο ευέλικτος) στο Σκοπιανό και εκτιμούν ότι θα υπάρξουν βουλευτές της ΝΔ, μετριοπαθείς και φιλελεύθεροι που δεν θα οχυρωθούν πίσω από τη γραμμή του όχι και θα στηρίξουν τη συμφωνία.

Σε μια τέτοια περίπτωση ενδέχεται να προκληθούν αναταράξεις στη ΝΔ με ότι αυτό σημαίνει σε πολλά επίπεδα.

Οι κινήσεις στη σκακιέρα με φόντο τους 180 τώρα ξεκίνησαν από το τακτικιστή Πρωθυπουργό…

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024