Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη αλλοδαπών που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ανδραβίδα

Σύλληψη αλλοδαπών που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ανδραβίδα

Ένας Γάλλος και ένας Γερμανός συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, καθώς φέρεται να έχουν κινηματογραφήσει από αέρος απόρρητες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα

Αναστάτωση στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη προκάλεσαν οι φήμες ότι δύο αλλοδαποί επιχείρησαν να κινηματογραφήσουν από αέρος τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν Γερμανό και έναν Γάλλο υπήκοο, οι οποίοι με ένα ελικόπτερο τύπου Eurocopter AS 350BA Ecureuil πετούσαν πάνω από τις απόρρητες εγκαταστάσεις του στρατοπέδου το απόγευμα του Σαββάτου.

Αρχικά, οι ελληνικές Αρχές εξέταζαν τις πιθανότητες να πρόκειται για πράκτορες που λειτουργούσαν για λογαριασμό τρίτης χώρας, καθώς από τον έλεγχο των στοιχείων μίσθωσης του ελικοπτέρου προέκυψε ένας αλβανός υπήκοος ως μισθωτής.

Ωστόσο, στη συνέχεια φέρεται να υπήρξαν νεότερες πληροφορίες, που ανέφεραν ότι το ελικόπτερο είχε μισθωθεί προκειμένου να πραγματοποιήσει την ψηφιακή απεικόνιση της Αττικής Οδού και της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα, οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο φέρεται να έχουν σχετική άδεια από την ανάδοχο εταιρεία.

Τα στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξετάζουν το περιεχόμενο που έχουν συγκεντρώσει οι δύο άνδρες, προκειμένου να δουν αν ισχύουν αυτά που υποστήριξαν.

Το χρονικό του επεισοδίου

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν οι δυνάμεις της 117 Πτέρυγα Μάχης στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, εντόπισαν το ελικόπτερο να πετά ακριβώς από πάνω τους.

Τότε, ειδοποίησαν την Πολιτική Αεροπορία, με σκοπό την αναγνώριση του ελικοπτέρου και την επιβεβαίωση του σχεδίου πτήσης που είχε καταθέσει.

Όταν μάλιστα, έμαθαν ότι αυτό αφορούσε μια πτήση μέχρι το Λουτράκι, τότε κατάλαβαν ότι κάτι «ύποπτο» είχε συμβεί.

Λίγη ώρα αργότερα, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Μεγάρων και οι δύο επιβαίνοντες σε αυτό, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο νέος ρόλος της Ανδραβίδας

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας επιλέχθηκε για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες των αμερικανικών στρατευμάτων.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες αναζητούν άλλη βάση για να τοποθετηθούν οι 5.000 στρατιώτες και τα αεροσκάφη τους που θα αποχωρήσουν από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, η Ανδραβίδα βρίσκεται στις πρώτες επιλογές.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024