Στην Βουλή θα εμφανιστεί σήμερα ο Πάνος Καμμένος μετά απο αρκετό καιρό απουσίας του. Ο λόγος που θα βρεθεί στο κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας δεν είναι γιατί θέλει να ενημερώσει τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας για τα εθνικά θέματα ή γιατί ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες προσκλήσεις της αντιπολίτευσης για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας με την Σαουδική Αραβία. Αλλά είναι γιατί θέλει να ενημερώσει την επιτροπή Εξοπλιστικών και Αμυνας σχετικά με μια άλλη διακρατική συμφωνία που αφορά την αγορά επτά μη επανδρωμένων αεροχημάτων ( drones) από το Ισραήλ. Η συμφωνία για την αγορά των συγκεκριμένων εξοπλιστικών είχε κλείσει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στην Ελλάδα, στις αρχές Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία ύψους 35,5 εκ.ευρω  σε βάθος τριετίας μέσω χρονομίσθωσης. Ωστόσο, ο υπουργός Άμυνας αναμένεται να βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης τόσο για την στάση του απέναντι στα μείζον εθνικά θέματα όσο και για την ύποπτη διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία.
Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη είχαν δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν καμία διακρατική συμφωνία του Π. Καμμένου αν προηγουμένως ο ίδιος δεν δώσει επαρκής και πειστικές εξηγήσεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση είχε προαναγγείλει πως θα καταθέσει αίτημα για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση ωστόσο το «πάγωσε» ύστερα απο τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας. Ειναι γεγονός πως ο Π. Καμμενος αποφεύγει συστηματικά να βρεθεί στην Βουλή και να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας ομως αυτό θα συμβεί. Η επιστημονική υπηρεσίας της Βουλής, τόνισε πως ο υπουργός Άμυνας μπορεί να προσέλθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να δώσει διευκρινήσεις για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η ΝΔ εχει διατυπώσει αίτημα για την κλήτευση του υπουργού Άμυνας στην επιτροπή και ύστερα απο την θετική εισήγηση της επιστημονικής υπηρεσίας, η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπουλου θα πρέπει να του απευθύνει πρόσκληση.

Γράψτε το σχόλιο σας