Αργία σήμερα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές. Την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται στην Ευρωζώνη η εκτίμηση (Eurostat) πληθωρισμού Μαρτίου (4/4) και στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας Μαρτίου (6/4).

Στο τέλος της εβδομάδος (6/4) αναμένεται ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τραπέζης των ΗΠΑ J. Powell αναφορικά με την οικονομική προοπτική. H Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή δασμών σε εισαγωγές 128 αμερικανικών προϊόντων. Στην Κίνα ο δείκτης μεταποίησης PMI ενισχύθηκε το Μάρτιο σε επίπεδο υψηλότερο (51,5, Φεβρουάριος: 50,3, μέσος όρος δώδεκα μηνών: 51,5) του αναμενομένου (50,6), καταδεικνύοντας ανάπτυξη του τομέα για 20ο συνεχόμενο μήνα.

Ο δείκτης υπηρεσιών PMI αυξήθηκε το Μάρτιο στις 54,6 μονάδες (Φεβρουάριος: 54,4, μέσος όρος δώδεκα μηνών: 54,6), όπως αναμενόταν, συμβαδίζοντας με ανάπτυξη του τομέα. Ο δείκτης μεταποίησης Caixin PMI υποχώρησε το Μάρτιο σε επίπεδο (51, εκτίμηση: 51,7, Φεβρουάριος: 51,6) αντίστοιχο του μέσου όρου δώδεκα μηνών (51), καταδεικνύοντας ανάπτυξη του τομέα.

Περιορισμένο το οικονομικό ημερολόγιο σήμερα. Στις ΗΠΑ ανακοινώνεται ο δείκτης μεταποίησης ISM Μαρτίου.