Μπορεί η παρουσίαση της κορυφαίας έκδοσης της C-Class να έγινε μόλις στις 28 Μαρτίου, ωστόσο ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Tobias Moers, δεν δίστασε να αποκαλύψει ορισμένα στοιχεία για το υβριδικό μέλλον της επόμενης AMG C 63 η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από τις αρχές της νέας δεκαετίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας ή αμφιβολίας: «Πρέπει να είμαστε δημιουργικοί. Το ζητούμενό μας είναι οι επιδόσεις να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τον αριθμό των κυλίνδρων. Είναι δεδομένο ότι η επόμενη γενιά Mercedes-AMG C 63 θα είναι υβριδική με ορίζοντα τις νέες αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Έτσι, η επόμενη C 63 δια χειρός Affalterbach αναμένεται να αποχωριστεί τον biturbo V8 των 4,0 λίτρων προς όφελος ενός εξακύλινδρου κινητήρα ο οποίος θα συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις δεν θα προϋποθέτει κανένα συμβιβασμό σε επίπεδο επιδόσεων.

Παράλληλα όπως αποκάλυψε ο Tobias Moers, αντιστοίχως θα ισχύσει και για τον ήχο των υβριδικών προτάσεων της AMG καθώς οι μηχανικοί του Affalterbach εργάζονται ήδη προκειμένου να εξασφαλίσουν στην επόμενη C 63 soundtrack ανάλογο του σπορ χαρακτήρα της έκδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι η AMG C 63 και C 63 S που παρουσιάστηκαν στην έκθεση της Νέας Υόρκης και θα είναι σύντομα διαθέσιμες και στην «δική μας» όχθη του Ατλαντικού, σε τετράθυρες, coupe, cabriolet και estate εκδόσεις προσφέρουν ισχύ 476 έως 510 ίππους (S).

Γράψτε το σχόλιο σας