Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG C 63 2018: Ανανέωση ισχύος

Mercedes-AMG C 63 2018: Ανανέωση ισχύος

Η γερμανική φίρμα αποκαλύπτει την ανανεωμένη γκάμα των AMG C 63, οι οποίες προσθέτουν στο παλμαρέ τους το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο και προσφέρουν περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης και δυνατότητες από ποτέ.


Η γερμανική φίρμα επεφύλαξε για την έκθεση της Νέας Υόρκης την ανανεωμένη κορωνίδα της γκάμας της C-Class με τα διακριτικά 63 και την υπογραφή του Affalterbach η οποία θα δώσει το «παρών» στην αμερικανική μητρόπολη σε τετράθυρη, coupe, cabriolet και estate έκδοση.

Ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος, οι ανανεωμένες εκδόσεις της C 63 ξεχωρίζουν πρωτίστως από το νέο μοτίβο της γρίλιας που υιοθετούν και που παραπέμπει στην ένδοξη ιστορία που έχει γράψει η γερμανική φίρμα στο Carrera Panamericana το 1952.

Την παρουσία της γρίλιας Panamericana, πλαισιώνουν τα συνολικά ανασχεδιασμένα στοιχεία που συναποτελούν την όψη της C 63 προσδίδοντας της μια πιο ακόμα πιο επιβλητική υπόσταση, ενώ στο πίσω τμήμα ξεχωρίζουν ο επίσης ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης και οι επίσης «ξαναγραμμένες» απολήξεις της εξάτμισης.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει μαζί της η ανανέωση των C 63 είναι η αντικατάσταση του αυτόματου κιβώτιου επτά σχέσεων με νέο, εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο το οποίο υπόσχεται πιο γρήγορες αλλαγές αλλά και μια πιο σπορ εμπειρία.

Ανέπαφος παραμένει ο οικείος και πανίσχυρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 476 ίππους στην «απλή» έκδοση C 63 και 510 ίππους στην S ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος ενώ η κίνηση εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με τη συνδρομή ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Σε ό,τι αφορά τις εγνωσμένου κύρους δυνατότητές του συνόλου και τους χρόνους επιτάχυνσης από 0-100 χλμ. η ταχύτερη Coupe S έκδοση υπόσχεται την ολοκλήρωση του sprint σε 3,9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της διαμορφώνεται σε 290 χλμ./ώρα. Για τις εκδόσεις των 476 ίππων ο χρόνος επιτάχυνσης απ 0-100 χλμ./ώρα ξεκινά από τα 4,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ακόμα και στις παραδοσιακά «βραδύτερες» εκδόσεις Estate και Cabriolet, στις εκδόσεις με την μικρότερη ισχύ, ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα δεν ξεπερνά «ποτέ» τα 4,2 δευτερόλεπτα.

Περισσότερες δυνατότητες προσφέρει το σύστημα AMG Dynamics το οποίο έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες επιλογές, έξι στον αριθμό (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Race και Individual) παρέχοντας έτσι στον οδηγό τη δυνατότητα να παραμετροποιήσει την απόκριση του κινητήρα, του κιβωτίου, του συστήματος διεύθυνσης, τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και την παρέμβαση των συστημάτων υποβοήθησης αναλόγως με τις προτιμήσεις του και τις συνθήκες. Παράλληλα, η ανανεωμένη C 63 προσφέρει τέσσερις επιλογές για τη διαμόρφωση των παραμέτρων και του βαθμού παρεμβατικότητας του συστήματος ελέγχου ευστάθειας (Basic, Advanced, Pro και Master) επιτρέποντας στον οδηγό να οδηγήσει όσο δυναμικά ή ήπια επιθυμεί, αναλόγως τις ικανότητές του.

Επίσης όπως και οι υπόλοιπες ανανεωμένες εκδοχές της C-Class, οι κορυφαίες AMG εκδόσεις προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ επωφελούνται από ακόμα πιο εργονομικά bucket καθίσματα με περισσότερες λειτουργίες αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση σε νέα εξοπλιστικά στοιχεία πολυτέλειας όπως αυτό του αρωματισμού καμπίνας Energizing Comfort αλλά και σε επιπλέον επιλογές σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις.

auto.in.gr

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024