Με χρεοκοπία κινδυνεύει η GM στη Ν. Κορέα
Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται η GM Νότιας Κορέας, στην οποία ανήκει μεταξύ άλλων και η Daewoo, απασχολώντας περισσότερους από 16.000 υπαλλήλους.
Πολύ κοντά στη χρεοκοπία βρίσκεται η GM στη Νότια Κορέα σύμφωνα με τοπικά μέσα. Η θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σημαντικές απώλειες, γεγονός που την οδήγησαν πριν από λίγες ημέρες στην απόφαση να διακόψει τη λειτουργία ενός εκ των τεσσάρων εργοστασίων που διαθέτει στη χώρα.
Μάλιστα πολύ πιστεύουν πως αν δεν υπάρξει σύντομα στήριξη από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, η θυγατρική της GM πρόκειται να οδηγηθεί στην πτώχευση πριν το τέλος του Απριλίου.
Η GM Nότιας Κορέας, η οποία το 2002 εξαγόρασε την Daewoo απασχολεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από 16.000 υπαλλήλους, ενώ το 2017 οι συνολικές πωλήσεις της ανήλθαν σε 524.000 μονάδες, εκ των οποίων οι 392.000 διατέθηκαν σε τρίτες χώρες.
Σε ό,τι αφορά στη μετοχική της σύνθεση, το 77% της εταιρείας ανήκει στην GM και μόλις το 17% σε τραπεζικό ίδρυμα της χώρας.
- Το Μαρόκο υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του Συμβουλίου Ειρήνης (pics)
- Οι δυο όροι της ΕΠΟ στον Λανουά πήγαν στα σκουπίδια
- ΕΟΔΥ: 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα
- Ακίνητα: Έρχεται απογραφή σπιτιών – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
- ΗΠΑ: Η ICE έχει συλλάβει τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα, ανάμεσά τους έναν 5χρονο
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Άστον Βίλα