Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz 600 Pullman: Πολυτέλεια με την πατίνα του χρόνου

Mercedes-Benz 600 Pullman: Πολυτέλεια με την πατίνα του χρόνου

Ένα σπάνιο δείγμα γερμανικής πολυτέλειας μιας αλλοτινής εποχής τίθεται προς πώληση, θυμίζοντας την διαχρονική σχέση της Mercedes-Benz με το επιβλητικό αυτό είδος.

Πριν λίγο καιρό η γερμανική φίρμα παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της Mercedes-Maybach S650 Pullman η οποία με αρχική τιμή περίπου 500.000 ευρώ αποτελεί ό,τι ακριβότερο μπορεί να αγοράσει κανείς αυτή τη στιγμή από την φίρμα με το αστέρι.

Όσο εντυπωσιακή και αν είναι ωστόσο η σύγχρονη Mercedes-Maybach S650 Pullman, ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να αντισταθούν στην διαχρονική γοητεία της προγόνου της η οποία εντοπίστηκε στο Boeblinger της Γερμανίας.

Ο λόγος για μια πλήρως ανακατασκευασμένη Mercedes-Benz 600 Pullman του 1969, η οποία τίθεται προς πώληση για περίπου 720.000 ευρώ, αποτελώντας ένα από τα 304 αντίτυπα του είδους που κατασκευάστηκαν συνολικά από τη γερμανική φίρμα.

Η κλασική limo των 6,0 μέτρων εξοπλίζεται με V8 κινητήρα χωρητικότητας 6,3 λίτρων ο οποίος επωφελείται από μηχανικό σύστημα ψεκασμού της Bosch αποδίδοντας 250 ίππους και ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Παρά τη διαδικασία πλήρους ανακατασκευής, η 600 Pullman διατηρεί στο ακέραιο την αρχική της αισθητική και εξοπλιστική υπόσταση χωρίς ακρότητες και υπερβολές που να προδίδουν την αλλοτινή της αίγλη.

Έτσι, για το εξωτερικό της έχει επιλεγεί το μαύρο χρώμα το οποίο έβαφε την συντριπτική πλειονότητα των οχημάτων του είδους την εποχή εκείνη, δημιουργώντας μια ιδανική αντίθεση με τις γυαλιστερές λεπτομέρειες από μέταλλο στους θόλους, τα περιγράμματα των παραθύρων, τη γρίλια και τους προφυλακτήρες. Η ανακατασκευασμένη Pullman 600 διαθέτει ακόμα και τα χαρακτηριστικά δίχρωμα, ελαστικά σε λευκό μαύρο.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το κόκκινο δέρμα και οι λεπτομέρειες από ξύλο στα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που άπτονται της πολυτελούς κατηγορίας της, η 600 Pullman διαθέτει ανακλινόμενο διαχωριστικό μεταξύ του πίσω και του μπροστινού τμήματος του εσωτερικού, υδραυλικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ραδιόφωνο Becker ελεγχόμενο από το πίσω κάθισμα, κλιματισμό αλλά και mini bar.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024