Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Maybach S650 Pullman: Altius Citius Fortius

Mercedes-Maybach S650 Pullman: Altius Citius Fortius

Με μήκος 6,5 μέτρων και τιμή που ξεκινά από το μισό εκατομμύριο ευρώ, η επιβλητικότερη και πολυτελέστερη έκδοση της S-Class αποκαλύπτεται στην ανανεωμένη της εκδοχή.


Η γερμανική φίρμα αποφάσισε να ενσωματώσει τις βελτιώσεις που εισήγαγε προσφάτως στην «απλή» Mercedes-Maybach S-Class και στην έκδοση με το μεγαλύτερο μεταξόνιο, αποκαλύπτοντας την ανανεωμένη εκδοχή του επιβλητικότερου, πολυτελέστερου αλλά και ακριβότερου μοντέλου της γκάμας της.

Ο λόγος φυσικά για την έκδοση Pullman με μήκος 6,5 μέτρων η οποία αποκτά μια νέα γρίλια αντλώντας έμπνευση από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Vision Mercedes-Maybach 6 αλλά και ένα νέο σετ τροχών 20 ιντσών με νέου σχεδιασμού ζάντες σε μια ακόμα παραλλαγή του γνωστού ρετρό μοτίβου της Maybach.

Επίσης αν και είναι δεδομένο ότι η χρωματική παλέτα του μοντέλου, προσφέρει πλείστες επιλογές και δυνατότητες για παντός είδους προσαρμογές, η γερμανική φίρμα μπήκε στον κόπο να την εμπλουτίσει με νέες αποχρώσεις του καφέ, του γκρι, του μπεζ και του μπλε.

Όπως και να έχει με τις χρωματικές επιλογές, στο «πίσω κάθισμα» της Pullman, εξακολουθούν να δεσπόζουν δύο ξεχωριστά καθίσματα που θυμίζουν περισσότερο πολυθρόνες για τους «VIP επιβαίνοντες» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Mercedes-Benz και οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τις συστάσεις, απολαμβάνουν τον μεγαλύτερο χώρο της κατηγορίας για τα κάτω άκρα τους.

Στην θέση του εξακολουθεί να βρίσκεται το ηλεκτρικά πτυσσόμενο διαχωριστικό μεταξύ του μπροστινού και του πίσω τμήματος ενώ στους νεολογισμούς της ανανέωσης συγκαταλέγεται ένα διζωνικό ηχοσύστημα το οποίο επιτρέπει την ρύθμιση του ήχου σε διαφορετικές εντάσεις στα δύο τμήματα του θαλάμου επιβατών.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον θηριώδη V12 των 6,0 λίτρων ο οποίος χάρη στην αναβάθμιση του συστήματος υπερτροφοδότησης αποδίδει πλέον 630 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Αν και μάλλον η επιτάχυνση δεν είναι το ζητούμενο για αυτοκίνητα της κατηγορίας, η ανανεωμένη Pullman υπόσχεται να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα ενώ σε ό,τι αφορά τα εξίσου ήσσονος σημασίας για αυτοκίνητα του είδους μεγέθη κατανάλωσης καυσίμου, διαμορφώνονται στο διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος των 14,6 λίτρων/100 χλμ.

Όπως και να έχει, το γεγονός είναι ότι η Mercedes-Maybach Pullman απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό το οποίο μπορεί από σήμερα να υποβάλλει παραγγελία για την κορυφαία έκδοση της S-Class δια χειρός Maybach η οποία ξεκινά από τα 500.000 ευρώ ενώ σε δεύτερο χρόνο θα υπάρξει και η θωρακισμένη εκδοχή της η τιμή της οποίας αναμένεται να είναι τουλάχιστον διπλάσια.

auto.in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024