Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Φώφη, ο Βενιζέλος και η χαρά του Τσίπρα

Η Φώφη, ο Βενιζέλος και η χαρά του Τσίπρα

Η σύγκρουση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, το Κίνημα Αλλαγής και η προσπάθεια για ενιαία φωνή. Γιατί ένα τέτοιο ζήτημα έχει προκαλέσει αναταράξεις στην κεντροαριστερά

Το Σαββατοκύριακο υπήρξε μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ένας «διάλογος» ενδεικτικός των αναταράξεων που έχει  δημιουργήσει στο Κίνημα Αλλαγής  η πρωτοβουλία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που, όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν,  αφού και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις που έχουν εκφράσει.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής με το άρθρο της στα «Νέα» έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος της, κυρίως προς τον πρώην πρόεδρο του ΠαΣοΚ  που μπορεί να αποκωδικοποιηθεί ως εξής:  Μπορεί ο κ. Βενιζέλος να έχει τη δική του άποψη αλλά η δική μου αμετάβλητη θέση είναι ότι η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση πρέπει να ξεκινήσει από την παρούσα Βουλή. Και όσοι αρνούνται τη συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λάθος και επιπλέον του παρέχουν τη δυνατότητα να καθορίσει τα άρθρα της αναθεώρησης μόνος του.

Στόχος της παρέμβασης της κυρίας Γεννηματά ήταν να λήξει  την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε με αφορμή την πρωτοβουλία της για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και να ξεκαθαριστεί ποια πολιτική θα ακολουθηθεί.

Λίγες ώρες αργότερα ο κ. Βενιζέλος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έστειλε το δικό του μήνυμα: ότι η συζήτηση δεν έχει λήξει.  Και ότι δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας , ακόμα και μετά τα έργα και τις ημέρες του, να θεωρείται θεσμικός συνομιλητής  για την αναθεώρηση του Συντάγματος,  από κάποιους που δεν έχουν αντιληφθεί ότι επί της ουσίας ζητούν να κινηθεί μια διαδικασία που θα ελέγχεται πολιτικά από αυτόν.

Το κυριότερο.  Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υποστείλει τη σημαία των αντιρρήσεων του αφού όπως τόνισε «θα επανέλθω όσες φορές χρειαστεί και με όση δύναμη χρειαστεί».  Άρα το ντέρμπι θα συνεχιστεί.

Τι θα ακολουθήσει;  Θα φτάσουν τα πράγματα μέχρι τέλους; Θα οδηγηθεί μια σχέση που έτσι κι αλλιώς είναι στον πάγο σε διαζύγιο; Και ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για αυτό; Τα όσα ακούγονται ή διαρρέονται για πειθαρχικά μέτρα εναντίον του πρώην προέδρου του ΠαΣοΚ, θα πρέπει να προβληματίσουν όποιον είναι διατεθειμένος να ρίξει πρώτος την πέτρα.

Γιατί θα ήταν λογικό σε αυτή την περίπτωση να υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα και εναντίον του κ. Λοβέρδου αλλά και εναντίον του συνόλου σχεδόν της βάσης του κόμματος, που μετά και την υπόθεση Novartis, αντιδρά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ  ακόμα και για …δεντροφύτευση.

Στη Χαρ. Τρικούπη, αξίζει τον κόπο να δουν τη χαρά του κ. Τσίπρα.  Που από «στρατηγικός αντίπαλος» γίνεται ξαφνικά «συμπαίκτης». Που μπορεί να χωρίζει το Κίνημα Αλλαγής σε «υπεύθυνους» και «βαρίδια». Οι «υπεύθυνοι», είναι όσοι του προσφέρουν την ευκαιρία να βγει από την πολιτική του απομόνωση και να κάνει παιχνίδι σε βάρος τους. Τα «βαρίδια» είναι όσοι του το αρνούνται.

Δεν νομίζω ότι  στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν, πράγματι, ότι η βάση του Κινήματος Αλλαγής δεν βλέπει την ώρα να «αδειάσει» τον Βενιζέλο και τον Λοβέρδο για να τρέξει να συναντήσει τον Σκουρλέτη και τον Πολάκη.

Ανεξάρτητα αν κάποιοι αμετανόητοι στο Κίνημα Αλλαγής δείχνουν να το σκέφτονται.

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024