Ο Κενυάτης Ρότιτς θριαμβευτής στον 13ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»
Ο Κενυάτης διένυσε την απόσταση των 42,195 χιλιόμετρων σε χρόνο 2:16.04, επίδοση η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού.
Ο Κενυάτης Ντάνιελ Ρότιτς, στην πρώτη συμμετοχή του σε σχετική διοργάνωση, ήταν ο μεγάλος νικητής στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος». Πέρασε πρώτος την αψίδα τερματισμού, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, διανύοντας τα 42,195 χιλιόμετρα από την αφετηρία του δρόμου στην Πέλλα, σε χρόνο 2:16.04, επίδοση η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού. Στο βάθρο τον ακολούθησαν οι Γιάννης Κρέκας (2:31:11), Κυριάκος Συμιριώτης (2:42:29).
Στο Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιούνες Μορέα Ονιάτσα από την Κένυα με χρόνο 2:45:19, αφήνοντας πίσω της τη Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2:56:28), η οποία κατέλαβε την 2η θέση για τρίτη συνεχή χρονιά στη διοργάνωση. Την τριάδα έκλεισε η Όλγα Μακόφσκα από την Πολωνία (3:23:47). Ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Κωνσταντίνα Σταματέλου, που τερμάτισε 4η με χρόνο 3:24:06.
Παρόντες στον Μαραθώνιο ήταν, επίσης, η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ της κατηγορίας γυναικών, Μαρία Πολύζου, η οποία έτρεξε με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για να προωθήσει τις εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών, καθώς και ο Παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ», που κάλυψε με χειρήλατο αναπηρικό αμαξίδιο την απόσταση Πέλλα – Θεσσαλονίκη.
Την εκκίνηση του αγώνα, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.
- Οπαδός της Μπόντο Γκλιμτ πανηγύρισε τις πέντε σερί νίκες με… κούρεμα (vid)
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΟΦΗ
- Κυκλοφορούν ξανά: Ξεκινάει η τρίτη φάση διάθεσης των εισιτηρίων του Final Four
- Γκολ, ρεκόρ, ορόσημα, τίτλοι: Αγιούμπ Ελ Κααμπί, το παντοτινό διαμάντι του Ολυμπιακού (vids, pics)
- Η Τσέλιε απέλυσε τον προπονητή της μετά την ήττα απο την ΑΕΚ
- Τι απάντησε ο Μπλόσομγκεϊμ για Ολυμπιακό (pic)
- Η Βραζιλία παρουσίασε τη νέα φανέλα της με Ροναλντίνιο, Τζόρνταν, Ντόντσιτς και… βάτραχο του Αμαζονίου (pics, vids)
- Volley League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο Μετς για το 1-0 στους ημιτελικούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442