Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ο επιχειρηματικός κόσμος με τον απροσδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη. Μιλώντας για δυσαναπλήρωτο κενό, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την πορεία του στο επιχειρείν. Συλλυπητήρια μηνύματα και από τον πολιτικό κόσμο.

Η μεγαλύτερη, όμως, αναγνώριση του τρόπου με τον οποίο πορεύτηκε στη ζωή είναι τα συγκινητικά μηνύματα από εργαζομένους στον Όμιλο. Τα social media φιλοξενούν πληθώρα αναρτήσεων εργαζομένων που του εύχονται «Καλό Παράδεισο», μιλώντας για «υπέροχο άνθρωπο και υπεύθυνο εργοδότη», τονίζοντας ότι «έδινε ψωμί» σε 23.000 εργαζόμενους.

Πολλές θετικές αναφορές γίνονται στην απόφαση του Ομίλου Σκλαβενίτη να σεβαστεί την αργία της Κυριακής και τους εργαζομένους του, αρνούμενος να ανοίξει τα καταστήματά του τις Κυριακές, αλλά και στην γενικότερη εργασιακή πολιτική που ακολουθούσε με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Έχετε δει σε άλλο σούπερ μάρκετ τόσους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας; Όλοι παίρνουν νέους, από τον Σκλαβενίτη πήρα σύνταξη», αναφέρει χαρακτηριστικά κάποιος.

ΣΕΒ: Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Σκλαβενίτη για τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη απευθύνουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φεσσας, και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου.

«Η προσφορά του στο ελληνικό επιχειρείν υπήρξε σημαντική και το κενό που αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒ.

«Ευχόμαστε κουράγιο στη στενή και ευρύτερη οικογένεια του εκλιπόντος.»

Μίχαλος: Ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία.

Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του».

Κορκίδης: Καλό ταξίδι στον Παράδεισο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!»

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο

«Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Για θαυμάσιο άνθρωπο μιλά στο συλλυπητήριο μήνυμά του και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοι του και όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένεια του. Τα συλλυπητήριά μου».