Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός

Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 14-11 τη Βουλιαγμένη στον τελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στο Καρπενήσι και κατέκτησε το τρόπαιο στην «παρθενική» διοργάνωση του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος κυπελλούχος Ελλάδας στην υδατοσφαίριση γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 14-11 τη Βουλιαγμένη στον τελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στο Καρπενήσι και κατέκτησε το τρόπαιο στην «παρθενική» διοργάνωση του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκες» κυριαρχούν την τρέχουσα σεζόν έναντι του ΝΟΒ, αφού μετρούν συνολικά επτά νίκες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) σε οκτώ αγώνες, έναντι μίας του συγκροτήματος της Αλεξίας Καμμένου.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-4, 4-3, 3-1.

Στον τελικό τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 2-0, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ.

Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν 11-9, ενώ ο ΝΟΒ μείωσε 11-10 πριν τη λήξη του οκταλέπτου. Ακολούθησαν τρία «αναπάντητα» γκολ του Ολυμπιακού που απέκτησε προβάδισμα με 14-10, με αποτέλεσμα η «πλάστιγγα» να γείρει προς την πλευρά των «ερυθρολεύκων».

Στα 29 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η προπονήτρια του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου, επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση των διαιτητών, ενώ νωρίτερα είχε πάρει κίτρινη κάρτα για τον ίδιο λόγο.

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του φάιναλ φορ αναδείχθηκε η Μόνικα Έγκενς και καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Πρώτες σκόρερ ήταν οι Έγκενς και Άλκηστις Αβραμίδου που πέτυχαν οκτώ γκολ έκαστη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χρ., Πλευρίτου Ελ. 2, Έγκενς 4, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 1, Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου Έλ., Νιχάους 2, Χυδηριώτη 3, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 3, Μαυρωτά Ιφ., Πάτρα Μ. 1, Κούλχαας 2, Διαμαντοπούλου Β., Κοκκινάκη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ειρ.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024