Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο γυναικών ο Ολυμπιακός
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 14-11 τη Βουλιαγμένη στον τελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στο Καρπενήσι και κατέκτησε το τρόπαιο στην «παρθενική» διοργάνωση του θεσμού.
Ο Ολυμπιακός είναι ο πρώτος κυπελλούχος Ελλάδας στην υδατοσφαίριση γυναικών. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 14-11 τη Βουλιαγμένη στον τελικό του φάιναλ φορ που διεξήχθη στο Καρπενήσι και κατέκτησε το τρόπαιο στην «παρθενική» διοργάνωση του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκες» κυριαρχούν την τρέχουσα σεζόν έναντι του ΝΟΒ, αφού μετρούν συνολικά επτά νίκες (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) σε οκτώ αγώνες, έναντι μίας του συγκροτήματος της Αλεξίας Καμμένου.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 5-4, 4-3, 3-1.
Στον τελικό τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 2-0, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε, ενώ στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, καθώς δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ.
Λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου οι «ερυθρόλευκες» προηγήθηκαν 11-9, ενώ ο ΝΟΒ μείωσε 11-10 πριν τη λήξη του οκταλέπτου. Ακολούθησαν τρία «αναπάντητα» γκολ του Ολυμπιακού που απέκτησε προβάδισμα με 14-10, με αποτέλεσμα η «πλάστιγγα» να γείρει προς την πλευρά των «ερυθρολεύκων».
Στα 29 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα η προπονήτρια του ΝΟΒ, Αλεξία Καμμένου, επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα σε απόφαση των διαιτητών, ενώ νωρίτερα είχε πάρει κίτρινη κάρτα για τον ίδιο λόγο.
Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του φάιναλ φορ αναδείχθηκε η Μόνικα Έγκενς και καλύτερη τερματοφύλακας η Χρυσή Διαμαντοπούλου. Πρώτες σκόρερ ήταν οι Έγκενς και Άλκηστις Αβραμίδου που πέτυχαν οκτώ γκολ έκαστη.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Οι 11άδες που επέλεξαν Γρηγορίου και Μπράτσος για το σημερινό (18/4, 19:00) παιχνίδι στο Βικελίδης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 της Super League.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας με 30-23 και έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά της Handball Premier για τα playoffs των θέσεων (1-4).
Κηφισιά και Αστέρας… τίμησαν την φετινή παράδοση μεταξύ τους καθώς για τέταρτο φετινό ματς δεν υπήρξε νικητής. Ο Αστέρας έχασε ευκαιρία να προσπεράσει την ΑΕΛ (που χάνει στο Περιστέρι)