Η start-up εταιρία Pentatonic σε συνεργασία με το γραφείο Snarkitecture φτιάχνει έπιπλα, συγκεκριμένα ένα καναπέ κι ένα τραπέζι, από ανακυκλώσιμα υλικά. Πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια, κούπες καφέ και μέρη από υπολογιστές είναι μερικά από τα ανακυκλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούν οι δυο εταιρίες για τη σύνθεση των επίπλων.

Η κολεξιόν με τίτλο «Fractured» περιέχει ένα τραπέζι κι ένα καναπέ που μπορούν να διασπαστούν σε δυο ξεχωριστά μέρη. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα τα δυο αυτά μέρη να ενωθούν ξανά σε μορφή ενός επίπλου. Τα δυο μέρη προκύπτουν από ένα χώρισμα που υπάρχει στο κέντρο του κάθε επίπλου.

Κάθε τραπέζι κατασκευάζεται από 1.290 πλαστικά κουτάκια, 140 συσκευασίες φαγητού και κούπες καφέ και 6 προφυλακτήρες αυτοκινήτων. Από την άλλη κάθε καναπές φτιάχνεται από 240 πλαστικά μπουκάλια, 45 αλουμινένια κουτάκια, 120 συσκευασίες φαγητού και 4 προφυλακτήρες αυτοκινήτων.

Η κολεξιόν και η γενικότερη φιλοσοφία των σχεδιαστών είναι οι κατασκευές τους να αντανακλούν τη λογική της ανακύκλωσης και τη φιλική διάθεση προς το περιβάλλον. Εφόσον το ένα αντικείμενο μπορεί να σπάσει σε δυο κομμάτια, προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο αντικείμενο ξανά από την αρχή. Οι κατασκευαστές καθησυχάζουν το κοινό πως τα έπιπλα τους δεν είναι καθόλου επικίνδυνα, αλλά πρακτικά και σταθερά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο