Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οσκαρική πλευρά του cool

Η οσκαρική πλευρά του cool

Από παγκοσμίως άγνωστη το 2010 στην πιο καλοπληρωμένη του Χόλιγουντ σήμερα, η 27χρονη εναλλακτική σταρ Τζένιφερ Λόρενς έχει διανύσει τεράστια απόσταση.

«Οταν την είδα για πρώτη φορά να κάνει οντισιόν, έχασα τη μιλιά μου. Τέτοιο ταλέντο, τέτοια ένταση και τέτοια συναισθηματική δύναμη• στοιχεία που δεν τα βλέπεις συχνά μπροστά σου. Μια φορά σε κάθε γενιά ηθοποιών – το πολύ» έχει πει για την Τζένιφερ Λόρενς ο Γκάρι Ρος, σκηνοθέτης του πρώτου μέρους του επιτυχημένου κινηματογραφικού franchise «The Hunger Games», βασισμένου στο δυστοπικό τρίτομο μπεστ σέλερ της Σούζαν Κόλινς «Αγώνες Πείνας» – ακολούθησαν τρεις ακόμα ταινίες-blockbuster.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑgazino είναι πολύ πιθανό η δημοτικότητα της Λόρενς στο νεανικό κοινό να οφείλεται στην επαναστατικότητα που εξέπεμπε η μυθιστορηματική ηρωίδα της, Κάτνις Εβεργκριν, στους «Αγώνες Πείνας». Το στοιχείο της επαναστατικότητας συμβαδίζει πάντως και με το ποιόν της πιο ταλαντούχας, τελικά, ηθοποιού της γενιάς της. Και ταυτόχρονα μιας από τις πιο ακριβοπληρωμένες (το 2015 τής απέφερε 52 εκατ. δολάρια και το 2016 αύξησε τον τραπεζικό της λογαριασμό κατά 46 εκατ. δολάρια).

Την ίδια στιγμή δεν παριστάνει απλώς ότι δεν μασάει. Οντως δεν μασάει. Είναι ίσως το καλύτερο πρόσωπο που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια το Χόλιγουντ αλλά την ίδια στιγμή σκέπτεται και συμπεριφέρεται με τρόπο κόντρα χολιγουντιανό: Δεν παίζει με το κινητό της και δεν ξημεροβραδιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα. «Αν ποτέ δείτε κάτι στο Facebook, στο Twitter ή στο Instagram που λέει ότι προέρχεται από εμένα, το σίγουρο θα είναι ότι δεν προέρχεται από εμένα» είπε στο ΒΒC πριν από μερικά χρόνια.

Ενδεικτική του «coolness» της Λόρενς η συνέντευξη που έδωσε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος για το ΑΒC λίγο μετά την τελετή απονομής των Οσκαρ του 2013, όταν η ηθοποιός απέσπασε το βραβείο α’ ρόλου για τον «Οδηγό αισιοδοξίας». Την ώρα που απαντά σε μια ερώτηση, ο Τζακ Νίκολσον τη διακόπτει για να τη χαιρετήσει και να τη συγχαρεί. Ακολουθεί έντονη αμηχανία, με τον βετεράνο ηθοποιό να υποκλίνεται, να την κολακεύει για τη δουλειά της και εκείνη να του λέει ότι έχει δει όλες τις ταινίες του κ.ο.κ. Φυσικά και είναι έκπληκτη για τη στιγμή της με τον Τζακ – «αυτό θα θυμάμαι από την απονομή» λέει στον Στεφανόπουλος. Αλλά την ίδια ώρα επιδεικνύει μια τόσο αβίαστη συμπεριφορά που σου δίνει την εντύπωση ότι δεν τρέχει και τίποτα. «Είναι ακόμη εδώ;» ρωτάει τον παρουσιαστή όταν ο Νίκολσον κάνει ότι φεύγει. «Θα περιμένω» της λέει εκείνος πονηρά σκύβοντας πίσω από την πλάτη της. Κι εκείνη: «Χα χα! Αυτή θα είναι η ζωή μου από εδώ και στο εξής. Γεια σου, Τζακ. Γεια σου, Τζένιφερ!».

in.gr

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024