Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος της Novartis - Αναρμόδια η Επιτροπή

Στη Δικαιοσύνη επιστρέφει ο φάκελος της Novartis – Αναρμόδια η Επιτροπή

Στην Δικαιοσύνη θα επιστραφεί ο φάκελος της υπόθεσης Novartis λόγω αναρμοδιότητας της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό καταλήγει η πλειοψηφία της επιτροπής, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς το σκεπτικό που διατυπώθηκε εξ' αρχής είναι ότι το μεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι αδίκημα που δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα δεν υπόκειται στην διερεύνηση της Βουλής, για το δε αδίκημα της δωροδοκίας αποφασίστηκε επίσης ότι η διερεύνησή του δεν είναι αρμοδιότητα της Προανακριτικής αλλά της Δικαιοσύνης.

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Στην Δικαιοσύνη θα επιστραφεί ο φάκελος της υπόθεσης Novartis λόγω αναρμοδιότητας της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σε αυτό καταλήγει η πλειοψηφία της επιτροπής, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς το σκεπτικό που διατυπώθηκε εξ’ αρχής είναι ότι το μεν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι αδίκημα που δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα δεν υπόκειται στην διερεύνηση της Βουλής, για το δε αδίκημα της δωροδοκίας αποφασίστηκε επίσης ότι η διερεύνησή του δεν είναι αρμοδιότητα της Προανακριτικής αλλά της Δικαιοσύνης.

Το σκεπτικό που πρυτάνευσε είναι ότι το εν λόγω αδίκημα δεν έγινε κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων και έτσι ανήκει στην δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης.

Ερωτηθείς ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Παρασκευόπουλος, αν φοβάται το ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την υπάρχουσα νομολογία, απάντησε ότι «δεν μας φοβίζει τίποτα όταν η απόφασή μας είναι τεκμηριωμένη και συγκροτημένη».

Μένει πλέον η σύνταξη πορίσματος, ενώ, όπως είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Θ.Δρίτσας, θα δώσουμε επαρκή χρόνο ώστε ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν, να προσέλθουν για να διατυπώσουν την θέση τους επί του πορίσματος.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία σύνταξης πορίσματος θα έχει ολοκληρωθεί πριν την λήξη της παράτασης που έλαβε η Προανακριτική Επιτροπή, δηλαδή πριν τις 28 Απριλίου 2018.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024