Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών
Την θέση ότι η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες γιατί δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Την θέση ότι η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες γιατί δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο κ. Χριστοδουλίσης αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, λέγοντας ότι πρόκειται για επανάληψη της τουρκικής ρητορικής.
Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση αναφορικά με ενδεχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί.
Η κυβέρνηση, είπε, εργάζεται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για επανέναρξη των συνομιλιών.
Τόνισε, παράλληλα, ότι δεν τίθεται ζήτημα υδρογονανθράκων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη σύγκλιση από τον προηγούμενο γύρο ότι το θέμα αυτό θα είναι αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την θέση του προέδρου Αναστασιάδη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού.
in.gr
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες