Είναι στα όρια του ανεκδότου, αλλά η τροπή που παίρνει η πολιτική συζήτηση αποκαλύπτει πολλά.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μοιάζει πλέον να είναι βαρίδι. Πολιτικά δεν νομιμοποιείται, ο Πάνος Καμμένος είναι αντίθετος με κεντρικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα (βλ. Σκοπιανό), βουλευτές των ΑΝΕΛ βάζουν μπουρλότο με δηλώσεις τους (βλ. Κατσίκης για τους κρατούμενους Ελληνες αξιωματικούς) και το παραμύθι περί εξόδου από τα μνημόνια, ακόμη και για όσους θέλουν να το πιστέψουν, υποτίθεται ότι θα λήξει τον Αύγουστο. Μετά;

Το αστείο πλέον είναι ότι ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν και δεν βρίσκουν δικαιολογία για την συνεργασία με το κόμμα του Καμμένου, στους ΑΝΕΛ την έχουν βρει.

Και την παρουσίασε με ιδιαιτέρως γλαφυρό τρόπο, ενδεχομένως και με περίσσεια περιπαικτική διάθεση, ένας άλλος Καμμένος, ο Δημήτρης.

«Η κυβέρνηση δεν είναι αριστερή, μπορεί να νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αριστερή… Από εκεί πηγάζει και το στρες των 53 ή 53+», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Πέμπτη. Συνεπώς, αφού δεν είναι αριστερή, γιατί να μην συνεργάζονται οι ΑΝΕΛ μαζί τους;

Το ερώτημα είναι: πόσοι μπορούν να διαφωνήσουν με αυτό;

Η αναφορά του Δ. Καμμένου μοιάζει απολύτως λογική, όσο και αν την ίδια στιγμή ακούγεται κυνική και καιροσκοπική.

Παρά ταύτα, για το κόμμα του και το εκλογικό του ακροατήριο είναι μία απολύτως ικανοποιητική εφεύρεση. Αποδομεί κάθε λογική ακροβασία του Αλέξη Τσίπρα, σηκώνει την κουρτίνα και εν τέλει επιβεβαιώνει αυτό που έχει επισημάνει ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που όμως απέφυγε να συμπλεύσει με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Καμμένος, Παππάς και Τσίπρας έχουν κοινές πολιτισμικές και αισθητικές αναφορές, αυτές είναι που τους έφεραν κοντά».

Μάλλον επιβεβαιώνεται, έστω και αν κάποιοι το καταλαβαίνουν αργά…

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο