Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Eίναι ντέρμπι έξι βαθμών

ΑΕΚ: Eίναι ντέρμπι έξι βαθμών

Επιτέλους μπάλα. Αυτές είναι οι δύο πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό μετά την απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, που έπειτα από τις εξελίξεις που προηγήθηκαν βάλαμε όλοι μας λίγο στην άκρη. Ήταν αρκετό το διάστημα χωρίς δράση άλλωστε και το τοπίο που είχε διαμορφωθεί είχε περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την επόμενη μέρα.

Επιτέλους μπάλα. Αυτές είναι οι δύο πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό μετά την απόφαση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, που έπειτα από τις εξελίξεις που προηγήθηκαν βάλαμε όλοι μας λίγο στην άκρη. Ήταν αρκετό το διάστημα χωρίς δράση άλλωστε και το τοπίο που είχε διαμορφωθεί είχε περιπλέξει ακόμα περισσότερο τα πράγματα για την επόμενη μέρα.

Τελικά όμως η λύση δόθηκε και το σαββατοκύριακο έχουμε… σέντρα. Με το παιχνίδι που ξεχωρίζει να είναι αναμφίβολα αυτό της Κυριακής, μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Ένα ντέρμπι με τα όλα του και μάλιστα το πιο σημαντικό από όσα έχει δώσει φέτος η ΑΕΚ. Σε ότι κατάσταση κι αν είναι το σύνολο του Ουζουνίδη πάντα τα ματς μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού θα είναι ντέρμπι. Για κάποιους μάλιστα, ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον παραδοσιακό αντίπαλο του Δικεφάλου, με τον Ολυμπιακό να… έπεται.

Έτσι θα γίνει και την Κυριακή. Η ΑΕΚ έχει ένα ντέρμπι που δεν θα είναι εύκολο να κερδίσει, αλλά πρέπει να κερδίσει. Εδώ που έφτασε περιθώρια για λάθη δεν υπάρχουν και το μυαλό πρέπει να είναι μόνο μπροστά και όχι πίσω. Μονάχα στον μεγάλο στόχο που έρχεται και δεν γίνεται να χαθεί.

Το παιχνίδι της Κυριακής είναι ουσιαστικά… έξι βαθμών για την Ένωση. Αφού σε περίπτωση που το πάρει θα βγάλει από το ίδιο βράδυ κιόλας τα κομπιουτεράκια, για τους πόντους που χρειάζεται μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό είναι το πιο δύσκολο ματς που έχει μπροστά του ο Δικέφαλος μέχρι τη λήξη της σεζόν και αν το κερδίσει, θα εισπράξει αρκετά περισσότερα από το «τρίποντο». Μιας και πέρα από την ουσία, θα «τελειώσει» και ψυχολογικά τους διώκτες του, που εξακολουθούν να… ελπίζουν. Καλά κάνουν, έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ειδικά όταν μιλάμε για το ελληνικό, έχουμε δει πολλά. Όμως άλλο θαύμα, δύσκολα θα έχει.

Η ΑΕΚ κρατά στα δικά της χέρια την υπόθεση τίτλος και με νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της… φιέστας. Διότι η λέξη αυτοκτονία, δεν περιγράφει ακριβώς αυτά που θα πρέπει να κάνουν οι Κιτρινόμαυροι για να χάσουν από εκεί και πέρα το πρωτάθλημα. Οπότε το ζητούμενο είναι η νίκη την Κυριακή. Έστω και με… μισό-μηδέν. Έστω και με σκόρερ τον… Μπάρκα. Το ματς πρέπει να έρθει στην ΑΕΚ και αν η Ένωση παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα έρθει.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε βαθιά κρίση, στην μεγαλύτερη της ιστορίας του, όμως παραμένει Παναθηναϊκός. Μια ομάδα με γόητρο, που «καίγεται» για βαθμό ή βαθμούς και έχει αποδείξει πως γνωρίζει τους τρόπους για να κάνει τη ζημιά. Ήδη ο Ολυμπιακός το έχει πάρει το σχετικό μάθημα και η ΑΕΚ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στην ίδια «λούμπα».

Το παιχνίδι έρχεται στην ιδανική συγκυρία για την Ένωση. Αμέσως μετά τη διακοπή, με την ΑΕΚ να έχει την ευκαιρία να μπει με το πόδι στο γκάζι στη δράση, στέλνοντας το πιο ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Κόβοντας τον βήχα και την όρεξη και αφήνοντας τους αντιπάλους της να αναζητούν… άλλοθι. Η Ένωση το μόνο που έχει να κάνει είναι να κοιτάξει τη δουλειά της. Να προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι και να βρει τους τρόπους να το κερδίσει.

Είπαμε, δεν αναμένεται να έχει εύκολο απόγευμα η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και αυτό πρέπει να το αντιληφθεί και ο κόσμος της. Που τώρα η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. Στο πιο μεγάλο ματς της χρονιάς. Δεν υπάρχει άλλο. Αυτό είναι. Και το ΟΑΚΑ την Κυριακή πρέπει να «φωνάζει» με την εικόνα του πως ο φετινός τίτλος ήταν, παραμένει και θα γίνει κιτρινόμαυρος.

ΥΓ: Το δικαστικό ρεπορτάζ των ημερών έχει περάσει από το επίπεδο της πληροφόρησης σχετικά με την ουσία της απόφασης, σε εκείνο για την… ημερομηνία της. Είπαμε, Ελλάδα. Μια χώρα στην οποία ποτέ δεν γίνεται να βαρεθείς και ποτέ δεν πρέπει να πεις πως τα έχεις δει όλα. Όπως και να έχει πάντως, είτε η απόφαση βγει αύριο είτε Σάββατο προς… Κυριακή, δεν γίνεται να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα που δεν τελείωσε ποτέ μετά την είσοδο του οπλοφορούντος Σαββίδη στο γήπεδο.

in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024