Διαφημίζουν τη σημαία του μίσους και της διχοτόμησης της Κύπρου
Αυτή η τεραστίων διαστάσεων σημαία του ψευδοκράτους, η οποία χαράχθηκε από τις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στις πλαγιές του Πενταδαχτύλου, θυμίζει στους Κύπριους και στους επισκέπτες της Κύπρου ότι το μισό νησί, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ είναι υπό κατοχή.
Νίκος Χασαπόπουλος
Αυτή η τεραστίων διαστάσεων σημαία του ψευδοκράτους, η οποία χαράχθηκε από τις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στις πλαγιές του Πενταδαχτύλου, θυμίζει στους Κύπριους και στους επισκέπτες της Κύπρου ότι το μισό νησί, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ είναι υπό κατοχή.
Ο,τι η πρωτεύουσα του η Λευκωσία, είναι η μοναδική διηρημένη πρωτεύουσα στον κόσμο, ότι στη βόρεια Κύπρο υπάρχουν στρατεύματα κατοχής και χιλιάδες έποικοι που τους έστειλαν εκεί από τα βάθη της Ανατολής για να αλλοιώσουν τον τοπικό πληθυσμό.
Μαζί με τη σημαία αυτή υπάρχει και το σύνθημα του Κεμάλ Ατατούρκ «Ne mutlu turkum diyene» («Τι ευτυχία να λες είμαι Τούρκος»), που καλύπτει μια έκταση 50 στρεμμάτων της πλαγιάς, ίση με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου.
Μια σημαία με χιλιάδες λαμπιόνια να τη φωταγωγούν κάθε βράδυ ως υπενθύμιση της κατοχής. Μια σημαία που δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο κράτος πέραν της Τουρκίας, από την οποία το ψευδοκράτος εξαρτάται απόλυτα σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο.
Κι όμως ο βρετανικός «Traveler», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» της Κύπρου, δεν διστάζει με πρόσφατο δημοσίευμα του να την διαφημίζει ως έναν από τα ελάχιστα ανθρώπινα κατασκευάσματα που είναι ορατά από το διάστημα, όπως το Σινικό τείχος.
Με πηχυαίο τίτλο «You Can See Northern Cyprus’s Flag from Space» (Μπορείς να δεις τη σημαία της Βόρειας Κύπρου από το διάστημα) ο ιντερνετικός ταξιδιωτικός οδηγός εξυμνεί τα κατεχόμενα ως ένα από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς, προτρέποντας ούτε λίγο ούτε πολύ τους αναγνώστες του να κλείσουν διακοπές στο ψευδοκράτος. Αναμένονται διαβήματα από τις κυπριακές αρχές.
in.gr
- Συνταγή: Strawberry velvet yogurt
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Η ώρα της στέψης (Ισπανία-Αργεντινή)
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)









![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442