Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Καμμένου με Κουβέλη

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Καμμένου με Κουβέλη

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης μεταξύ Καμμένου και Κουβέλη και της δύσκολης συγκατοίκησης στο Πεντάγωνο, αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.

Το παρασκήνιο της σύγκρουσης μεταξύ Καμμένου και Κουβέλη και της δύσκολης συγκατοίκησης στο Πεντάγωνο, αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

Ηταν πολύ προσβλητικός απέναντι στον Φώτη Κουβέλη στη νέα του τηλεοπτική εμφάνιση (ως συνήθως χωρίς αντίλογο) ο Πάνος Καμμένος. Με μία «αποικιοκρατική, σχεδόν περιφρονητική συμπεριφορά» προς τον αναπληρωτή υπουργό του – όπως σημειώνουν «γαλάζιοι» βουλευτές – ο υπουργός Αμυνας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «το υπουργείο είμαι… εγώ»!

Οτι αυτός είναι που χαράζει την πολιτική του υπουργείου του, αλλά σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό. Βγάζοντας δηλαδή έξω από τη χάραξη της πολιτικής τον κ. Κουβέλη που έχει, όπως είπε, συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα… στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι ο κ. Κουβέλης δεν αντέδρασε. Ούτε βεβαίως και ο Αλέξης Τσίπρας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…

Ποιος χαράζει τη γραμμή στο Αμυνας;

Την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Αμυνας όλοι γνωρίζουμε (εκτός εάν κάτι άλλαξε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) ότι την καθορίζει (χαράζει) το ΚΥΣΕΑ, στο οποίο προεδρεύει ο Πρωθυπουργός και όχι ο εκάστοτε ο υπουργός Αμυνας, ο οποίος μπορεί να κάνει προτάσεις, όπως προτάσεις μπορεί να κάνει και ο υπουργός Εξωτερικών, ή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Αλλωστε το ΚΥΣΕΑ για αυτόν τον σκοπό ιδρύθηκε. Για να χαράζει την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας. Εν αναμονή της ίδρυσης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (εάν ποτέ γίνει).

Διορισμός

Είναι όμως και το άλλο θέμα που βγάζει μάτι. Ο κ. Καμμένος είπε ότι αυτός έδωσε το πράσινο φως για τον «διορισμό» (και όχι τοποθέτηση, που είναι πιο κομψή έκφραση) του κ. Κουβέλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας. Εδωσε, δηλαδή, τη συγκατάθεσή του με την προϋπόθεση πως θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Το θέμα είναι ότι οι αναπληρωτές υπουργοί (από τον καιρό της θεσμοθέτησης αυτής της κυβερνητικής ιδιότητας) δίνουν λόγο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος και καθορίζει και τις αρμοδιότητές τους. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Κουβέλης πήρε ακριβώς τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και ο προκάτοχός του Δημήτρης Βίτσας (σήμερα υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής), ούτε μία περισσότερη ούτε μία λιγότερη.

Εσω-υπουργικός καβγάς

Εν πάση περιπτώσει αυτός ο ιδιότυπος ενδοκυβερνητικός (ή… εσω-υπουργικός) «πόλεμος» ανάμεσα σε υπουργό και αναπληρωτή υπουργό, όσο συνεχίζεται εκθέτει και τους δύο και πρωτίστως εκθέτει και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που δημιούργησε αυτό το δίδυμο στο πιο νευραλγικό υπουργείο της χώρας, στο οποίο βεβαίως «το λακωνίζειν» είναι επιβεβλημένο.

Δεν μπορεί δηλαδή να τσακώνονται αυτοί οι δύο μέσω… τηλεοράσεως. Να λέει, για παράδειγμα, ο ένας ότι είναι «υπερτροφικές» οι δηλώσεις του άλλου για τους έλληνες στρατιωτικούς και να απαντά ο άλλος (πάλι μέσω τηλεοράσεως) ότι «δικαιώθηκα στα περί ομηρείας, το είπε και ο Μητσοτάκης». Ελεος πια.

in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024