Στο σημάδι της Κυβέρνησης ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοί του. Πρωτοφανής
ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «τραμπούκους του Μαρινάκη» τους
οπαδούς του Ολυμπιακού που διαμαρτυρήθηκαν στον Πειραιά και επιβεβαιώνει
ότι η βία από τα ΜΑΤ αποτέλεσε κυβερνητική εντολή.
Στο σημάδι της Κυβέρνησης ο Ολυμπιακός και οι φίλαθλοί του. Πρωτοφανής ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «τραμπούκους του Μαρινάκη» τους οπαδούς του Ολυμπιακού που διαμαρτυρήθηκαν στον Πειραιά και επιβεβαιώνει ότι η βία από τα ΜΑΤ αποτέλεσε κυβερνητική εντολή.
Ο Ολυμπιακός έχει πάρει πολλάκις επίσημη θέση και έχει στηλιτεύσει με αιχμηρές ανακοινώσεις και παραδείγματα την επιθετική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι του συλλόγου του Πειραιά. Μάλιστα, η στάση του κυβερνώντος κόμματος επιβεβαιώθηκε και με μία απολύτως επιθετική ανακοίνωση, στην οποία οι οπαδοί του Ολυμπιακού χαρακτηρίζονται «τραμπούκοι του Μαρινάκη»!
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε λίγες ώρες μετά τα μεγάλης έκτασης επεισόδια, που έλαβαν χώρα έξω από το ξενοδοχείο «Theoxenia», με την απρόκλητη επίθεση τον ΜΑΤ στους οπαδούς του Ολυμπιακού που διαμαρτύρονταν έξω από τον χώρο που θα έκανε την ομιλία του ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία ευθεία επίθεση στον Ολυμπιακό, μέσω του μεγαλομετόχου του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα οι αναφορές που γίνονται σε αυτήν είναι ανακριβείς, καθώς σημειώνεται γίνεται λόγος για απειλές και βία.
Ωστόσο η βία προήλθε αποκλειστικά από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που με εντολή της Κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από όσα αναφέρει το κυβερνών κόμμα, αποφάσισε να καταστείλει τη διαμαρτυρία. Καθιστώντας ξεκάθαρο, πλέον, ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διαμαρτύρονται ή να βγαίνουν στους δρόμους.
Και όποιος κάνει το λάθος και αποφασίσει να διαμαρτυρηθεί, θα χαρακτηριστεί «τραμπούκος του Μαρινάκη». Τον οποίο προφανώς και δεν έχει στοχοποιήσει ο κυβερνητικός συνασπισμός, όπως επίσης ξεκάθαρα προκύπτει από τη νέα πρωτοφανή ανακοίνωση.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:
«Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο
Η προσπάθεια τραμπούκων να ματαιώσουν την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά με ομιλητή τον Ε. Τσακαλώτο έπεσε στο κενό. Η μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση, αλλά και ο πλούτος του διαλόγου που αναπτύχθηκε είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι με τις απειλές και τη βία θα εκφοβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση. Στις προσφυγικές και λαϊκές γειτονιές του Πειραιά δεν έχουν θέση οι οπαδοί της ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, ούτε οι τραμπούκοι του Μαρινάκη.
Για τους διαφόρους ανθυπαλλήλους του κ. Μαρινάκη παραθέτουμε και μια φωτογραφία της μαζικής εκδήλωσης: αλλά όμοιος ομοίω αεί πελάζει…».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων