Η ριζική ανακαίνιση της Πρεσβείας των ΗΠΑ ξεκίνησε
Σε πενταετή περίοδο ανακαίνισης και αποκατάστασης εισέρχεται η έδρα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η περιοχή του πάρκου κατά μήκος της οδού Γέλωνος θα παραμείνει κλειστή για το κοινό. Ωστόσο, «η Αμερικανική Πρεσβεία δεσμεύεται να επιστρέψει το πάρκο στους γείτονές μας σε άριστη κατάσταση».
Σε πενταετή περίοδο ανακαίνισης και αποκατάστασης εισέρχεται η έδρα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, «η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει συνάψει σύμβαση με την εταιρεία Caddell Construction με έδρα τις Η.Π.Α. για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου της Αμερικανικής Πρεσβείας «Chancery», το οποίο σχεδιάστηκε από τον Walter Gropius και εγκαινιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1961».
«Αυτό το μεγάλo έργο» προστίθεται στην ανάρτηση, «αναμένεται να διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η περιοχή του πάρκου κατά μήκος της οδού Γέλωνος θα παραμείνει κλειστή για το κοινό».
Ωστόσο, «η Αμερικανική Πρεσβεία δεσμεύεται να επιστρέψει το πάρκο στους γείτονές μας σε άριστη κατάσταση. Εκτιμούμε την κατανόησή σας καθώς αποκαθιστούμε ένα σημαντικό κτήριο-ορόσημο της περιοχής».
in.gr
- Σπουδαία διάκριση για τη Φωτεινή Τριχά: Αναδείχτηκε κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Κάτω Τούμπα – Απεγκλωβίστηκαν άτομα
- Ναύπακτος: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο θάνατος δύο αδελφών από φωτιά – Εμφανίστηκαν πέντε διαθήκες
- Το «μυστικό» του Λιούς Χάμιλτον – Η καθημερινή συνήθεια που δεν αμελεί ποτέ ο Άγγλος πιλότος
- Γκύζη: «Δεν άντεχα άλλο αυτό που βίωνα» έγραψε ο 74χρονος που μαχαίρωσε την σύζυγό του και αυτοκτόνησε
- Οι μονόκεροι πριν γίνουν μύθος: Μια πολύ αληθινή ιστορία που δεν μας είπε ποτέ κανείς

