Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Επωφελής για την ελληνική οικονομία η δραστηριοποίηση της EBRD

Τσίπρας: Επωφελής για την ελληνική οικονομία η δραστηριοποίηση της EBRD

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Τσακραμπάρτι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η οικονομική ανάκαμψη, αλλά και οι επενδύσεις της EBRD, η οποία θα επεκτείνει την αποστολή της στην Ελλάδα έως το 2025, επενδυόντας και σε νέους τομείς. Μόνο για φέτος η Τράπεζα θα προχωρήσει σε επενδύσεις 400-600 εκατ. ευρώ.

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Τσακραμπάρτι, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, αλλά και οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η οποία θα επεκτείνει την αποστολή της στην Ελλάδα έως το 2025, επενδυόντας και σε νέους τομείς. Μόνο για φέτος η Τράπεζα θα προχωρήσει σε επενδύσεις 400-600 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στο στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα με την προώθηση επενδύσεων, εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία της ρευστότητας για την οικονομία στην παρούσα φάση.

Από την πλευρά του, ο Σούμα Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει προς τούτο

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, η δραστηριότητα της τράπεζας θα επεκταθεί τόσο χρονικά, ως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της EBRD έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Τσακραμπάρτι: Παράταση της αποστολής της EBRD στην Ελλάδα για πέντε χρόνια

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θα ζητήσει από το Συμβούλιό της να εγκρίνει την παράταση της αποστολής της στην Ελλάδα για πέντε χρόνια, μέχρι το 2025, δήλωσε ο πρόεδρός της, Σούμα Τσακραμπάρτι, στο Reuters.

«Τον Απρίλιο θα καταθέσουμε την πρότασή μας στο Συμβούλιο για παράταση της αποστολής μας έως το 2025. Είμαι βέβαιος ότι θα δοθεί η έγκριση» δήλωσε ο κ. Τσακραμπάρτι, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Διευκρίνισε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 400-600 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα μόνο για το τρέχον έτος. «Η Ελλάδα είναι ήδη η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά από 37 χώρες για την τράπεζά μας. Έχουν γίνει πολλά, αλλά θα γίνουν πολύ περισσότερα. Θέλουμε να εμπλακούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα, σε τομείς όπως ο τουρισμός, τα ακίνητα και οι ανανεώσιμες πηγές, αλλά και σε νέους τομείς, όπως η αγροτική επιχειρηματικότητα και άλλα προγράμματα πράσινης ενέργειας μέχρι το 2020» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «με την παράταση της αποστολής, η Τράπεζα θα μπορεί να κάνει περισσότερα με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα».

«Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν υπέροχες ιδέες, αλλά δεν γνωρίζουν πώς να τις υλοποιήσουν» κατέληξε.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024