Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μικρές αυξήσεις σε ξενοδοχοϋπαλλήλους προβλέπει η νέα κλαδική σύμβαση

Μικρές αυξήσεις σε ξενοδοχοϋπαλλήλους προβλέπει η νέα κλαδική σύμβαση

Νέα διετή εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο έως το τέλος του 2019, υπεγράφη σήμερα, Τρίτη. Η νέα σύμβαση, η οποία θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 1/1/2018 έως και τις 31/12/2019, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και την επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019.

Κώστας Ντελέζος

Νέα διετή εθνική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, που θα καθορίζει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο έως το τέλος του 2019, υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), έπειτα από την αποδοχή σχετικής πρότασης – μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ.

Συγκεκριμένα, η νέα συλλογική σύμβαση, η οποία θα εφαρμοστεί αναδρομικά από 1/1/2018 έως και τις 31/12/2019, προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και την επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019.

Πρόκειται για την τέταρτη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012. Όπως και οι προηγούμενες, η νέα σύμβαση διατηρεί το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων συμβάσεων, ενώ προβλέπει και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που συμφωνείται αύξηση του κατώτατου μισθού και στις δύο χρονιές ισχύος της σύμβασης.

«Χαιρετίζουμε την υπογραφή της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς αποδεικνύεται στην πράξη πως ο διάλογος και η συνεννόηση μπορούν να δίνουν λύσεις με θετικό πρόσημο για όλους. Οι Έλληνες ξενοδόχοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη κοινωνία και τις ανάγκες της, υπηρετούμε με συνέπεια τη διασφάλιση της συνεργασίας και της εργασιακής ειρήνης στον τουρισμό, προκειμένου αυτός να συνεχίσει να αποδίδει τα μεγάλα οφέλη που έχει ανάγκη όσο ποτέ η εθνική οικονομία, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος και πρόσθεσε:

«Από κοινού με τους εργαζομένους στον κλάδο, κάνουμε σήμερα ένα ακόμα πολύ σημαντικό βήμα θωράκισης των προοπτικών και των δυνατοτήτων του ελληνικού τουρισμού, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη συλλογική προσπάθεια για επιστροφή της πατρίδας μας στην κανονικότητα, με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024