Ο Κοκκινάκης έγραψε ιστορία κερδίζοντας τον Φέντερερ [Βίντεο]
Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο πλαίσιο του β΄ γύρου για το Miami Open.
Ο Θανάσης Κοκκινάκης έκανε την έκπληξη και νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ στο πλαίσιο του β΄ γύρου για το Miami Open.
Ο 21 ετών ομογενής τενίστας από την Αυστραλία, ο οποίος είναι Νο 175 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβλήθηκε του Ελβετού με 3-6, 6-3, 7-6(4) και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, την ώρα που ο Φέντερερ γνώρισε την δεύτερη ήττα του μέσα σε έξι ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί αυτή από τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο στον τελικό του Indian Wells.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 36χρονος Φέντερερ θα «πέσει» από το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης και στην κορυφή θα «σκαρφαλώσει» ο Ράφα Ναδάλ, μολονότι ο Ισπανός δεν αγωνίζεται στο τουρνουά του Μαϊάμι.
Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά την ήττα του από τον Κοκκινάκη, ο Φέντερερ δήλωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στα προσεχή χωμάτινα τουρνουά της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Ρολάν Γκαρός.
«Αποφάσισα να μην παίξω» τόνισε χαρακτηριστικά για την απόφασή του ο πολύπειρος Ελβετός, ο οποίος ακολουθεί το περυσινό… παράδειγμά του, όταν απείχε για δύο μήνες μετά το Όπεν του Μαϊάμι, προτού επιστρέψει στη συνέχεια και κατακτήσει τον τίτλο στο Γουίμπλεντον.
- Ουκρανία: Ένταξη-εξπρές στην ΕΕ έως την 1η Ιανουαρίου 2027 προβλέπει η ειρηνευτική πρόταση
- Ο απεσταλμένος του Τραμπ επισκέπτεται τη Λευκορωσία – Νέες συνομιλίες με τον Λουκασένκο για τους «ομήρους»
- Ο Μπενίτεθ παράδεχτηκε εμμέσως την πραγματικότητα
- Η OpenAI λανσάρει το GPT-5.2, απάντηση στην απειλή του Gemini 3 της Google
- Συνάντηση Ζελένσκι με Μερτς τη Δευτέρα στο Βερολίνο
- Sky Sports: «Ζιντάν, Κλοπ και Αρμπελόα υποψήφιοι για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης»

