Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία για τον ΔΕΣΦΑ - Οι δύο κοινοπραξίες που τον διεκδικούν

Αγωνία για τον ΔΕΣΦΑ – Οι δύο κοινοπραξίες που τον διεκδικούν

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του ΔΕΣΦΑ καθώς έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την κατάθεση των προσφορών από τα δύο ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό για την πώληση του 66%.

Αγωνία επικρατεί για την τύχη του ΔΕΣΦΑ καθώς έχει περάσει πάνω από ένας
μήνας από την κατάθεση των προσφορών από τα δύο ενδιαφερόμενα
επενδυτικά σχήματα που μετέχουν στο διαγωνισμό για την πώληση του 66%.

Όπως αναφέρει το capital.gr , το ΤΑΙΠΕΔ ασχολήθηκε και την περασμένη εβδομάδα με την αναλυτική εξέταση των δικαιολογητικών των φακέλων των υποψηφίων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τις δύο κοινοπραξίες διευκρινιστικές απαντήσεις σε σχέση με τα μερίδια και τη διάρθρωση των σχημάτων και τις συμβάσεις μετόχων. Στόχος να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει κανενός είδους εμπλοκή στο διαγωνισμό.

Άλλωστε είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2013 και την πολύμηνη καθυστέρηση για την έγκριση της μεταβίβασης στη Socar, από την ΕΕ, η οποία μάλιστα επέβαλε σοβαρές αλλαγές.

Οι δύο κοινοπραξίες
Στη διεκδίκηση του ΔΕΣΦΑ συμμετέχουν δύο κοινοπραξίες: η πρώτη αποτελείται από την Ιταλική Snam, τη Βελγική Fluxys και την Ισπανική Enagas ενώ η δεύτερη από την Ισπανική Reganosa, τη Ρουμανική Transgaz και την αναπτυξιακή τράπεζα EBRD.

Εκτός από τα τυπικά θέματα που αφορούν στη συμμόρφωση με τους όρους του διαγωνισμού αλλά και με το ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκαιο, αναφέρει το capital.gr, η καθυστέρηση καλλιεργεί τη φημολογία ότι γύρω από το διαγωνισμό εξελίσσεται ένα παρασκηνιακό θρίλερ με οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές διαστάσεις, την ίδια στιγμή που τα δύο εταιρείες που διαδραματίζουν τον πιο κομβικό ρόλο, η ιταλική Snam και η ρουμανική Transgaz δεν κρύβουν τη σημασία που αποδίδουν στο διαγωνισμό.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024