Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουσκ - Γιούνκερ: Καταδικάζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Τουσκ – Γιούνκερ: Καταδικάζουμε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

Τις «συνεχιζόμενες παράνομες πράξεις» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας πως η συνάντηση στη Βάρνα «δεν θα είναι εύκολη». Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι θα πάει στη Βάρνα με «ανάμεικτα συναισθήματα» καθώς τα προβλήματα με την Τουρκία «μεγαλώνουν», ωστόσο υπάρχει «ειλικρινής» και «ανοιχτός» διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Τις «συνεχιζόμενες παράνομες πράξεις» της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο καταδίκασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας πως η συνάντηση στη Βάρνα «δεν θα είναι εύκολη».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το πέρας της διήμερης Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, ο Τουσκ σημείωσε πως αναμένεται να θέσει αυτά τα ζητήματα στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα με τον πρόεδρο Ερντογάν στη Βάρνα.

«Θα ασχοληθούμε με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και γνωρίζω ότι δεν θα είναι μια εύκολη συνάντηση. Οι ανησυχίες της ΕΕ αφορούν όχι μόνο τα περίπλοκα ζητήματα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο αλλά και τις ενέργειες τις Τουρκίας στη Συρία» είπε ο Τουσκ τονίζοντας, ωστόσο, ότι «παραμένουμε γείτονες και πρέπει να βρούμε τρόπο να συνεργαστούμε».

Από την πλευρά του, ο Γιούνκερ δήλωσε ότι θα πάει στη Βάρνα με «ανάμεικτα συναισθήματα» καθώς τα προβλήματα με την Τουρκία «μεγαλώνουν», ωστόσο υπάρχει «ειλικρινής» και «ανοιχτός» διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως είπε, υπάρχουν «διαφωνίες», ωστόσο η «συνεργασία μας πρέπει να ενισχυθεί».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024