
Τουσκ: Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών πρέπει να προστατεύονται
Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει «να προστατεύονται πλήρως» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει «να προστατεύονται πλήρως» διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Νωρίτερα, στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ συζήτησαν το σκάνδαλο της εταιρείας Cambridge Analytica και την διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.
«Έγινε σαφές από όλους τους ηγέτες ότι η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών πρέπει να προστατεύονται πλήρως. Αντιμετωπίζουμε με μεγάλη σοβαρότητα αυτό το ζήτημα. Η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τηρούνται» τόνισε ο Τουσκ.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
- Οι Στάρμερ και Στέρε φόρεσαν μπλούζες των εθνικών τους ομάδων στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442