Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τη Γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Καστανιά Άρτας, στην κοιλάδα του Αχελώου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Η Καστανιά είναι ένα ορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον και φιλόξενους ανθρώπους. Δυτικά τα περήφανα Τζουμέρκα και ανατολικά η φαντασμαγορική κοιλάδα του Αχελώου καθιστούν την Καστανιά σταυροδρόμι περιοχών με μοναδικό φυσικό κάλλος.

Τα τελευταία χρόνια στην Καστανιά ο εκπολιτιστικός σύλλογος, με επικεφαλής το δραστήριο πρόεδρο, Χρήστο Τζουμανίκα, διοργανώνει στα μέσα φθινοπώρου Γιορτή κάστανου και τσίπουρου, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Χάρη στον εθελοντισμό, στο φιλότιμο των κατοίκων και των μελών του συλλόγου, η Γιορτή κάστανου αποτελεί πλέον θεσμό για την ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Αχελώου.

Έτσι και φέτος, με σύμμαχο έναν άκρως καλοκαιρινό καιρό, πλήθος κόσμου παρευρέθη στη γιορτή. Τα κάστανα, τα τσίπουρα και οι παραδοσιακές πίτες προσφέρθηκαν δωρεάν στους επισκέπτες. Το τσίπουρο έρρεε άφθονο και ο χορός κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες. Επρόκειτο για μια ακόμη γιορτή παράδοσης, που δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της τοπικής παραγωγής αλλά και των αναρίθμητων περιβαλλοντικών και πολιτισμικών δυνατοτήτων που έχουν τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος τόνισε ότι η Γιορτή κάστανου στην Καστανιά Άρτας είναι μια εκδήλωση που στηρίζει πάντα η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, αφού έχει σκοπό την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ορεινής Άρτας και της κοιλάδας του Αχελώου, όπως είναι τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα, το πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και η λαϊκή παράδοση.

Γράψτε το σχόλιό σας