Στις 27 Μαρτίου η απόφαση ESM για τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ
Την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. για την Ελλάδα και την εκταμίευση των 5,7 δισ. εξ αυτών, θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.
Την έγκριση της δόσης των 6,7 δισ. για την Ελλάδα και την εκταμίευση των 5,7 δισ. εξ αυτών, θα εξετάσει την επόμενη εβδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ESM.
H συνεδρίαση του ΔΣ του ESM θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2018. Η εν λόγω δόση θα χρησιμεύσει για την εξυπηρέτηση του χρέους, την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δημιουργία ενός «μαξιλαριού» ρευστότητας.
Από το παραπάνω ποσό 3,3 δισ. ευρώ αφορούν εξυπηρέτηση δανειακών αναγκών της χώρας, 500 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και 1,9 δισ. ευρώ για την δημιουργία του «μαξιλαριού» που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει με βιώσιμο τρόπο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος.
Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ της δόσης θα εκταμιευθεί μετά τον Απρίλιο υπό δύο προϋποθέσεις, η πρώτη είναι η «ικανοποιητική απόδοση» στη μείωση του αποθέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και η δεύτερη από την επιτυχή συνέχιση της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Την εποπτεία των πλειστηριασμών έχουν αναλάβει οι θεσμοί οι οποίοι θα υποβάλουν έκθεση πριν από την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.
in.gr
- Χαρίτσης: Η ΝΔ δεν πρέπει να έχει τρίτη θητεία, οφείλει να λογοδοτήσει – Εκλογές να ανασάνει η χώρα
- Γιώτα Τσιμπρικίδου: «Η τωρινή μου εγκυμοσύνη ήταν δίδυμη, αλλά έχασα το ένα παιδάκι»
- Βουλή: 28 cd οι δικογραφίες του ΟΠΕΚΕΠΕ2 για τα 13 εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα
- Σχοινάς – Λαζαρίδης – Τουρνάς: Ποιοι είναι οι τρεις νέοι υπουργοί που μπαίνουν στην κυβέρνηση
- «Πάμε μια βόλτα;» Πρεμιέρα με τη Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA
- Βόλος: Ανήλικη βγήκε στο μπαλκόνι και φώναζε βοήθεια – Κατήγγειλε τον πατέρα της ότι τη χτύπησε
- Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών: Προσπάθεια συγκάλυψης η αναβολή της δίκης για τα χαμένα βίντεο
- Η Amazon θέλει να αγοράσει δορυφορική εταιρεία για να ανταγωνιστεί το Starlink
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442