Όμορφο νησάκι απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, ο Καστός αποτελεί έναν από τους λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς του Ιονίου.

Χαμηλοί λόφοι, ελαιόφυτες εκτάσεις και δαντελωτές ακτές συνθέτουν την εικόνα του νησιού, που συνδέεται με το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και προσφέρεται κατεξοχήν για θαλάσσιες εξορμήσεις.

Οι δυτικές ακτές του Καστού είναι απόκρημνες, σε αντίθεση με τις ανατολικές, όπου υπάρχουν όμορφες παραλίες. Ο όρμος Σαρακήνικο, στο δυτικό τμήμα του νησιού, αποτελεί εναλλακτική λύση για ελλιμενισμό σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Στο νησί έχουν αποκαλυφθεί ευρήματα Υστεροελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Πρωτοβυζαντινών Χρόνων. Ο Καστός αποτέλεσε καταφύγιο αγωνιστών και αμάχων πριν και κατά τη διάρκεια του Αγώνα του 1821.

Ο μοναδικός οικισμός του Καστού, με παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και ταβέρνες, είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι του, στο μυχό γραφικού όρμου.

Ενδιαφέρον για τους επισκέπτες παρουσιάζουν η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ανακαινισμένη βασιλική επτανησιακού τύπου, τα «κοιμητήρια», παλαιοχριστιανικοί τάφοι δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, οι ερειπωμένοι ανεμόμυλοι και το ξωκλήσι του Αγίου Αιμιλιανού, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr