Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Η άσκηση «Ηνίοχος» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη

Καμμένος: Η άσκηση «Ηνίοχος» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη

«Σήμερα παρακολουθούμε μαζί την τελευταία ημέρα της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018». Χρόνο με το χρόνο, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και ουσιαστικά μετατρέπεται σε μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις παγκοσμίως», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Ανδραβίδα.

«Σήμερα παρακολουθούμε μαζί την τελευταία ημέρα της Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ
2018». Χρόνο με το χρόνο, η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη,
με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερα κράτη, περισσότερα αεροσκάφη και
ουσιαστικά μετατρέπεται σε μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις
παγκοσμίως», τόνισε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από την Ανδραβίδα.

«Είναι ίσως η πρώτη άσκηση που βλέπουμε ότι δεν συμμετέχουν μόνο συμμαχικές χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, αλλά χώρες απ’ όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τις οποίες η Ελλάδα έχει δημιουργήσει και θα συνεχίσει να ενδυναμώνει πολύ ισχυρούς διμερείς αμυντικούς δεσμούς» τόνισε ο υπουργός Άμυνας για να προσθέσει.

«Μαζί χτίζουμε αυτό το μεγάλο άξονα σταθερότητας, προς τα βόρεια με τις βαλκανικές χώρες, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, προς τα νότια με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, την Ιορδανία κ.ά».

Ο κ. Καμμένος συνεχάρη τα στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, την ηγεσία, τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες για την πράγματι άριστη οργάνωση της Άσκησης. Ευχαρίστηκε ιδιαίτερα το ΓΕΕΘΑ, που είχε το συντονισμό, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία Στρατού και Ναυτικού για το συντονισμό σε αυτή την Άσκηση, που απέδειξε – όπως είπε – «ότι η Ελλάδα – και λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών – μπορεί να αποτελέσει το κέντρο της στρατιωτικής αεροπορικής εκπαίδευσης».

Αυτός είναι ο στόχος μας πρόσθεσε. «Ελπίζω πάρα πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού στρατιωτικού κέντρου Πολεμικής Αεροπορίας στην Πελοπόννησο, με καλεσμένες Πολεμικές Αεροπορίες συμμαχικών και φίλων χωρών».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024