Ήταν πάρα πολύ όμορφη η εικόνα στις εξέδρες του γηπέδου της Αγυιάς. Εικόνα που είμαι σίγουρος ότι πολλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε ομάδες της Super League, μπροστά σε 200 και 300 άτομα την ζήλεψαν. Μιλάμε για μια ομάδα, την Παναχαϊκή, η οποία μαζεύει από δύο έως τέσσερις χιλιάδες κόσμο στα παιχνίδια της. Σόλντ άουτ, όμως, δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και ούτε θα κάνει στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Άρης αποτελεί αυτή τη στιγμή κοινωνικό φαινόμενο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο ότι μαζεύει για πλάκα 15.000 οπαδούς στο Κλεάνθης Βικελίδης -όσους σχεδόν όλα τα γήπεδα της πρώτης εν τάξει κατηγορίας σε μια αγωνιστική- αλλά γεμίζει και τα γήπεδα των αντιπάλων του, αλλά και τα ταμεία τους από τις εισπράξεις. Δίνει ζωή σε πόλεις με τις  μετακινήσεις των οπαδών του και ανεβάζει το τζίρο σε ταβέρνες, καφετέριες και άλλα καταστήματα.

Δεν μιλάω για ομάδες όπως η Παναχαΐκή και ο ΟΦΗ που έχουν παραδοσιακά κόσμο, αλλά και για ομάδες που είδαν θεατές στο γήπεδο τους, χωρίς να το περιμένουν. Όταν αποφασίζεται απαγόρευση μετακινήσεων, από τους πρώτους που στεναχωριούνται είναι οι πρόεδροι των γηπεδούχων ΠΑΕ.

Η Super League είναι λογικό να τρίβει τα χέρια της με την διαφαινόμενη επιστροφή του Άρη στην φυσική του θέση. Γιατί σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, θα δώσει με την εμπορικότητα και το μέγεθος του ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι έχει ήδη δεχθεί μια πρώτη κρούση για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο