Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα εκτρώματα της νέας διαπλοκής

Ηταν ένα τυχαίο περιστατικό. Από αυτά που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, πολύ περισσότερο να αποτρέψει, και συνέβη σε μια πολύ κακή συγκυρία για την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, σε μια στιγμή παραφοράς, όπως ισχυρίζεται, όρμησε στον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Τούμπας επιδεικνύοντας το περίστροφο που είχε στη ζώνη του.

Ηταν ένα τυχαίο περιστατικό. Από αυτά που κανένας δεν μπορεί να
προβλέψει, πολύ περισσότερο να αποτρέψει, και συνέβη σε μια πολύ κακή
συγκυρία για την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, σε μια στιγμή
παραφοράς, όπως ισχυρίζεται, όρμησε στον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της
Τούμπας επιδεικνύοντας το περίστροφο που είχε στη ζώνη του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», σε μια επίδειξη «ανδροπρεπούς» μαγκιάς, στην ενσάρκωση του ποδοσφαιρικού σλόγκαν «οι πράξεις φωνάζουν δυνατότερα από τον διαιτητή», ο Ιβάν Σαββίδης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον εαυτό του και την κυβέρνηση, η οποία αντί να εξυγιάνει το ποδόσφαιρο, όπως είχε υποσχεθεί, κατέληξε να απολογείται για τον εκλεκτό της επιχειρηματία δεχόμενη πιέσεις από εκείνον, ενδεχομένως και εκβιασμό.

Η αγάπη για την μπάλα δικαιολογεί την απουσία σκέψης ή, ακόμη χειρότερα, την πράξη ωμής βίας; Για τον κ. Σαββίδη η απάντηση είναι θετική, όπως φαίνεται από την ανακοίνωσή του. Δεν κινήθηκε απειλητικά, λέει, αλλά αμυντικά για να προστατεύσει τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ ώστε να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Η αντίδρασή του, προσθέτει, ήταν συναισθηματική και προκλήθηκε από «τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), τη διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δύο ομάδων».

Ολοι φταίνε και εκείνος λιγότερο από όλους. Οι εκπρόσωποι της FIFA/UEFA δεν το είδαν έτσι, μίλησαν για εικόνες ντροπής, για κρούσματα βίας και απείλησαν τον ΠΑΟΚ με βαριές ποινές.
Πολιτικό το θέμα

Το θέμα δεν έμεινε ούτε στιγμή στα γήπεδα, έγινε αμέσως πολιτικό. Σε μια συγκυρία που η κυβέρνηση εμφανίζεται με δύο γραμμές ακόμη και στο θέμα των δύο στρατιωτικών που είναι φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, με τους πλειστηριασμούς συνοδεία ΜΑΤ να εξοργίζουν την κοινωνία και έχοντας σύρει σε προανακριτική επιτροπή δέκα πολιτικούς αντιπάλους της, το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν ο κ. Τσίπρας ήταν οι φωτογραφίες του κουμπουροφόρου Ιβάν. Συνοδευόμενες από άλλες παλαιότερες φωτογραφίες του ίδιου, χαμογελαστού και άνετου, στο πλάι του ομογενούς επιχειρηματία, εν μέσω θυέλλης εξαιτίας της σκανδαλωδώς ευνοϊκής για τον ΠΑΟΚ απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, τα ξημερώματα της Κυριακής,18 ώρες προτού ξεκινήσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Μια απόφαση που υπέβαλε σε πολλούς τη σκέψη ότι δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρική αλλά και πολιτική, καθώς δεν έχει σβήσει ο απόηχος της πρωθυπουργικής δήλωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ότι «είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που απομένει στην πόλη είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορηθεί ότι για να επιβάλει την ωμή εξουσία του δημιούργησε μια νέα, δική του, διαπλοκή. Κανένας επιχειρηματίας ωστόσο δεν ευνοήθηκε τόσο όσο ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έφερε τα ήθη της στέπας στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή ήταν η δικαιολογία του για τα πάντα, ότι έχει ρωσική νοοτροπία και παρεξηγούνται οι προθέσεις του, αλλά και η αχίλλειος πτέρνα του.

in.gr

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024