Το νέο sub-brand της βρετανικής φίρμας θα αφιερωθεί αποκλειστικά στα ηλεκτροκίνητα, δίνοντας το στίγμα του από το 2020 οπότε και αναμένεται να εμφανιστεί το πρώτο μοντέλο με την μορφή ενός SUV.

Η βρετανική φίρμα παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης ένα τετράθυρο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο ανέλαβε να δώσει τις πρώτες συστάσεις για την δημιουργία ενός νέου sub-brand το οποίο στο κοντινό μέλλον θα αναλάβει να φιλοξενήσει τα ηλεκτρικά μοντέλα –και όχι μόνο- των Βρετανών.

Όπως ωστόσο αποκάλυψε ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, το πρώτο μοντέλο που θα στεγάσει το νέο sub-brand δεν θα έχει την μορφή μιας τετράθυρης υπερπολυτελούς πρότασης όπως άφησε να εννοηθεί το πρωτότυπο Lagonda, αλλά ένα SUV το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες από το βρετανικό Τύπο θα υιοθετήσει την ονομασία Lagonda Varekai.

Το νέο SUV με την εξωτική, ρομανικής προέλευσης ονομασία η οποία σημαίνει «Οπουδήποτε» θα έχει ως αφετηρία την νέα υπό εξέλιξη ηλεκτρική πλατφόρμα DBX η οποία συστήθηκε με το φερώνυμο πρωτότυπο.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αναμένεται να ακολουθήσει μια coupe λογική σχεδίαση ενώ στην αθέατη πλευρά του θα βρεθεί ένα ηλεκτρικό σύνολο το οποίο θα του εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις, τετρακίνηση και ηλεκτρική αυτονομία του θα αγγίζει τα 650 χλμ.

Επίσης όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Aston Martin, το πρώτο μοντέλο της Lagonda θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της φίρμας στο St, Athan της Νότιας Ουαλίας το οποίο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2019.

Παρ΄όλα αυτά, το Varekai δεν αναμένεται πριν το 2020 οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η ευρεία παραγωγή του συστήνοντας στο κοινό μια νέα πτυχή της Aston Martin τόσο σε ό,τι αφορά την κατηγορία όσο και την ηλεκτροκίνηση.

Αναφορικά δε με το δεύτερο, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της φίρμας Andy Palmer, το νέο sub-brand της Lagonda που θα κάνει πρεμιέρα με το νέο SUV θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση και θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr