Το νέο talk of the town είναι: πότε θα τα μπουμπουνίξει ο Καμμένος από την κυβέρνηση που συμμετέχει;

Ερώτημα δίκαιο ως ένα βαθμό που όμως καταρρίπτει ένα βασικό μέχρι τώρα επιχείρημα που ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ως ενιαίο και αδιαίρετο σώμα. Μα αν η κυβέρνηση είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι ΑΝΕΛ δεν θα φύγουν ποτέ, τουλάχιστον μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές δηλαδή. Αν πάλι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ με ΑΝΕΛ και με συγκεκριμένη οριοθέτηση χρονική, κάποτε θα φύγει κάποιος από το διαμέρισμα, λογικό.

Ποια ήταν η οριοθέτηση αυτή μέχρι σήμερα: σύμφωνα με τους δύο εταίρους, το μνημόνιο και η εκπλήρωση του. Για την ακρίβεια, η αποδέσμευση της χώρας από την επιτροπεία. Άρα αν θεωρήσουμε αυτό ως συμφωνία φίλων, η έξοδος το Καλοκαίρι θα συνοδευτεί και από μια ακόμη έξοδο.

Βεβαίως εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια πιο σοβαρή κουβέντα. Πότε θα μπορούσε να αποχωρήσει ο Καμμένος, ώστε να έχει εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τον συγκυβερνήτη του;

Αυτό το τελευταίο θα είναι απόλυτα συνδεδεμένο με τα εθνικά θέματα και την επόμενη μέρα της δεξιάς επικράτειας. Ο Καμμένος θα είναι εξάλλου, ένα πρόσωπο που θα παίξει στην δεξιά πολυκατοικία και τις διεργασίες της. Το βέβαιο είναι πως αυτό το δεύτερο επίσης δεν μπορεί να προεκτιμηθεί χρονικά. Οι δύο τους μαζί θα πάνε, μην υπάρχει καμία αμφιβολία. Ακόμη και στο σενάριο που οι ΑΝΕΛ παραδώσουν τα υπουργεία.

Σε σωστή βάση το θέμα είναι: όταν δείτε κινητικότητα από τον Καμμένο, θα είναι απολύτως θεσμική και θα πρέπει να έχετε στο μικροσκόπιο την δεξιά πολυκατοικία.

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο