Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΝΔ: Τσίπρας, ο «μετρ της διαπλοκής» – Μαξίμου: Μίλησε το κόμμα της Novartis

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ σχολιάζοντας δημοσιεύματα που -όπως λέει- αποκαλύπτουν κρυφές συναντήσεις Μαξίμου-Σαββίδη. «Μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο το τελευταίο διήμερο, ο κ. Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του “μετρ της διαπλοκής”» τονίζει η ΝΔ. Επιτέλους μίλησε το «κόμμα της Novartis» απαντά το Μαξίμου, περνώντας στην αντεπίθεση. Και κανείς από τους δύο δεν φαίνεται να έχει υπολογίσει τις παράπλευρες απώλειες αυτού του πολέμου που είναι η απέχθεια του πολίτη προς όλους...

Ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ σχολιάζοντας δημοσιεύματα στο κυριακάτικο Τύπο που -όπως λέει- αποκαλύπτουν κρυφές συναντήσεις Μαξίμου-Σαββίδη. «Μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο το τελευταίο διήμερο, ο κ. Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του “μετρ της διαπλοκής”» τονίζει η ΝΔ, με τα πυρά να στρέφονται και κατά του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Επιτέλους μίλησε το «κόμμα της Novartis» απαντά το Μαξίμου, περνώντας στην αντεπίθεση.

Kαι κανείς από τους δύο δεν φαίνεται να έχει υπολογίσει τις «παράπλευρες απώλειες» αυτού του «πολέμου» που είναι η απέχθεια του πολίτη προς το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.

Η νέα επίθεση της ΝΔ για Σαββίδη

«Ο άλλοτε εκλεκτός της κυβέρνησης και νυν “αποδιοπομπαίος τράγος” της, Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Μαξίμου προκειμένου να παράσχει στήριξη στην Κυβέρνηση επενδύοντας σε συγκεκριμένα ΜΜΕ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ και προστίθεται:

«Ο δε κ. Φλαμπουράρης φέρεται να έπαιζε ακόμη και το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ επιχειρηματιών δίπλα ακριβώς στο γραφείο του Πρωθυπουργού.»

» Άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος;»

«Η απάντηση μικρή σημασία έχει καθώς οι Έλληνες φορολογούμενοι ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά τους διαπλεκόμενους φίλους της Κυβέρνησης, η οποία έχει δυστυχώς συμφωνήσει και νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και μετά το τέλος της θητείας της» καταλήγει η ΝΔ.

Η αντεπίθεση Μαξίμου

«Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε» απαντά το Μαξίμου.

«Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε; Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή. Τι είπε;»

» Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε… Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης… Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…» καταλήγει.

Εγκυμονεί κινδύνους ο πόλεμος για το ποιος είναι διαπλεκόμενος

Με την κυβέρνηση να εξακολουθεί να επενδύει πολλά στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς η Αξιωματική Αντιπολίτευση φαίνεται ότι αποφάσισε το «βαρύ πυροβολικό» να το οδηγήσει στο ανοιχτό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ για θέματα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα της Novartis, με τον πρώην πρωθυπουργό να βλέπει με καχυποψία τη σύμπνοια απόψεων μεταξύ του τότε επικεφαλής τους ΣΦΕΕ Ν.Φρουζή και του Αλ.Τσίπρα.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται φυσικά και οι επιθέσεις της ΝΔ για το ζήτημα του Ιβάν Σαββίδη, επιμένοντας για «στενές επαφές» του επιχειρηματία με την κυβέρνηση και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χτίζει νέα γενιά ολιγαρχών και μάλιστα χειρότερη από την προηγούμενη.

Τις επιθέσεις δεν αφήνει αναπάντητες ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας τα δικά του πυρά στο παλαιό πολιτικό κατεστημένο για σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματίες και όχι μόνο που στοίχισαν εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό.

Πόλεμος, λοιπόν, των κομμάτων μέσω εξυπνακίστικων τσιτάτων, υπονοούμενων, ανακοινώσεων, διαρροών, «αποκαλύψεων» σημειωμάτων και σημειώσεων σε προσωπικά ημερολόγια διευθυντικών στελεχών εταιρειών και σημειωματαρίων για μίζες, δώρα, εξυπηρετήσεις, και στη μέση ο Έλληνας πολίτης που στον ελάχιστο χρόνο που μπορεί να διαθέσει από τα πολλά και σοβαρά προσωπικά προβλήματά του προσπαθεί να καταλάβει.

Το κύριο συναίσθημα όμως είναι η πλήρης απογοήτευση και η απέχθεια για το πολιτικό σύστημα, αφού η γενική αίσθηση που δημιουργείται με τον τρόπο που παρουσιάζονται τα όποια στοιχεία είναι ότι «τελικά όλοι έχουν κάνει τις λαδιές τους» και «για όλους υπάρχουν ‘ενοχοποιητικά’ στοιχεία», τάση που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις -από όπου και όποιον και αν προέρχονται. Και η τάση αυτή πλήττει ανεξαιρέτως όλα τα πολιτικά κόμματα και κυρίως τη Δημοκρατία, αφού λειτουργεί ως βούτυρο στο ψωμί επικίνδυνων για την κοινωνία πολιτικών μορφωμάτων.

Άραγε τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν συνειδητοποιήσει τους σοβαρότατους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι πρακτικές τους;

Α.Τ

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024