Energean: Ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά στο Λονδίνο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία εισαγωγής της Energean Oil & Gas στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία εισαγωγής της Energean Oil & Gas στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.
Συγκεκριμένα εκδόθηκαν 72.592.016 νέες Κοινές Μετοχές με τιμή 4,55 βρετανικές λίρες ανά μετοχή, με βάση την οποία η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας είναι 695 εκατ. λίρες ή 968 εκατ. δολάρια.
Η Δημόσια Προσφορά αφορά περίπου το 47,5% των μετοχών της εταιρείας ενώ συνολικά, μετά την έναρξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 21 Μαρτίου με το σύμβολο ENOG, η εταιρεία θα διαθέτει 152.823.238 μετοχές.
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που λαμβάνει η εταιρεία με τη Δημόσια Προσφορά, (περίπου 330 εκατ. λίρες ή 460 εκατ. δολάρια) θα επενδυθεί στην ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Energean κ. Μαθιός Ρήγας, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της Energean παρέχει στους επενδυτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο παραγωγής, ανάπτυξης και έρευνας υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία καθίσταται όλο και περισσότερο γόνιμη ως προς τον συγκεκριμένο τομέα και πρόσθεσε:
«Με τις υποδομές που διαθέτει, τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες και με τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της, η εταιρεία είναι πολύ καλά τοποθετημένη ώστε να κεφαλαιοποιεί τις ευκαιρίες που προσδίδουν αξία στους μετόχους της.
Η Energean υλοποιεί ήδη ένα πλήρως χρηματοδοτημένο πρόγραμμα για την διεύρυνση της χαμηλού κόστους παραγωγής στην Ελλάδα σε βραχυπρόθεσμη βάση. Επιπλέον, τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη Δημόσια Προσφορά θα επενδυθούν στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ, φέρνοντας ανταγωνισμό στην ταχέως αναπτυσσόμενη Ισραηλινή αγορά. Έχοντας ήδη υπογράψει τη Συμφωνία Χρηματοδότησης του συγκεκριμένου project με τέσσερις διεθνείς τράπεζες, έχοντας αναθέσει το συμβόλαιο κατασκευής της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) και των απαιτούμενων υποδομών στην TechnipFMC και με τα υπογεγραμμένα συμβόλαια με μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες για ετήσιες πωλήσεις άνω των 4 δισεκ. κυβικών μέτρων ετησίως να διασφαλίζουν τις ταμειακές ροές, η άντληση κεφαλαίων από την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για το μεγάλο αυτό έργο».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Τα καλοκαιρινά χόρτα είναι το «φάρμακο» που δεν ξέραμε;
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο – Εκκενώθηκαν προληπτικά δωμάτια
- Η άδεια ψυχικής υγείας γίνεται νέα πραγματικότητα στους χώρους εργασίας
- Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
- Βουλή: «Κουρελόχαρτο» ο Κανονισμός από τη ΝΔ – «Βαθύ σκοτάδι» στη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών
- Η επιστήμη ξέρει γιατί οι καλύτερες ιδέες μας έρχονται στο ντους
- Παχυσαρκία: Γιατί έμειναν στον αέρα οι 46.000 δικαιούχοι του προγράμματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442