Μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης ενός παγκόσμιου δικτύου παραγωγής συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί η Ταϊλάνδη για την Mercedes-Benz.

Ειδικότερα, η γερμανική φίρμα επέλεξε την Μπανγκόκ για τη δημιουργία μιας νέας μονάδας παραγωγής μπαταριών, η οποία με τη σειρά της θα υποστηρίξει την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η επένδυση της Mercedes-Benz για την κατασκευή του νέου εργοστασίου θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν και περισσότερες από 300 νέες θέσεις εργασίας.

Η νέα παραγωγική μονάδα πρόκειται επί της ουσίας να αποτελέσει επέκταση του εργοστασίου που διατηρεί η Mercedes-Benz στην Μπανγκόκ περισσότερα από 40 χρόνια και το 2017 κατασκεύασε 12.000 οχήματα, απασχολώντας περίπου 1.000 εργαζόμενους.

Μάλιστα, η Mercedes-Benz παραμένει στην πρώτη θέση των πωλήσεων premium οχημάτων στην Ταϊλάνδη από το 2001 μέχρι και σήμερα, γεγονός που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την παράδοση που έχει χτίσει η γερμανική φίρμα σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο