Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέλουν να φέρουν... τούμπα τα έκτροπα της Τούμπας

Θέλουν να φέρουν… τούμπα τα έκτροπα της Τούμπας

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις τελευταίες ημέρες ορισμένους βουλευτές, και της συγκυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων είναι… η αφωνία. Με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Αμυνας ο οποίος αναζητείται, κανείς πολιτικός από τη Βόρεια Ελλάδα δεν είχε βγει ξεκάθαρα να στηλιτεύσει τα γεγονότα που συνέβησαν στην Τούμπα, το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη, τις απειλές και το κλίμα τρόμου που επικράτησε την Κυριακή.

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τις τελευταίες ημέρες ορισμένους βουλευτές, και της συγκυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων είναι… η αφωνία. Με πρώτο και καλύτερο τον υπουργό Αμυνας ο οποίος αναζητείται, κανείς πολιτικός από τη Βόρεια Ελλάδα δεν είχε βγει ξεκάθαρα να στηλιτεύσει τα γεγονότα που συνέβησαν στην Τούμπα, το πιστόλι του Ιβάν Σαββίδη, τις απειλές και το κλίμα τρόμου που επικράτησε την Κυριακή.

Ολη η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης έχει πέσει πάνω στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη ο οποίος τρέχει από κανάλι σε κανάλι και από επιτροπή στη Βουλή σε κυβερνητικές συσκέψεις, προκειμένου να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα έκτροπα ένας βουλευτής, ο κ. Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, ομολόγησε τις φιλικές σχέσεις της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη. Κάποιοι άλλοι ψέλλισαν ορισμένες δικαιολογίες, ζήτησαν να υπάρξουν μέτρα, να αποφανθεί η δικαιοσύνη και άλλα τέτοια τυπικά, χωρίς ουσιαστικά να υπεισέλθει κανείς στην ουσία.

Δηλαδή στο γεγονός ότι ένας μεγαλοπαράγοντας ποδοσφαίρου εισβάλλει στο γήπεδο οπλισμένος, απειλεί, βρίζει, προκαλεί τρόμο και στη συνέχεια φεύγει ανενόχλητος, κανείς δεν τον συλλαμβάνει κι εμφανίζεται με το πέρας του αυτοφώρου.

Αντιπολίτευση στην συγκυβέρνηση

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, μια τρομοκρατημένη αστυνομία συντάσσει έκθεση στην οποία δεν αναφέρει λέξη για το όπλο στη ζώνη παρά μόνο αναφέρει την εισβολή αλλά κι ότι με παρότρυνση των αστυνομικών δυνάμεων ο Ιβάν Σαββίδης αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.

Σήμερα, ωστόσο, με όσα έγιναν στη Βουλή, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πνέει τα λοίσθια.

Ο φίλος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αν και λαλίστατος κατά τα άλλα, δεν έχει βγει να μιλήσει καθόλου. Βγήκε, όμως, ένας βουλευτής του ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος, συνεπικουρούμενος από τον βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων, Αρ. Φωκά επιχείρησαν να αθωώσουν τον Ρωσοπόντιο επιχειρηματία.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι βεβαίως το γεγονός ότι και οι δύο βουλευτές εκλέγονται στο «προπύργιο» του Ιβάν Σαββίδη, στη Θεσσαλονίκη. Ομως, ασφαλώς δημιουργεί αίσθηση το γεγονός ότι o βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γ. Λαζαρίδης (ο οποίος έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος στην επιτροπή για τη Novartis) επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του υφυπουργού Αθλητισμού και αυτός του απαντά επίσης με ένταση, λες και πρόκειται για βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Στη Βουλή, κι εναντίον του Γιώργου Βασιλειάδη, εμφανίστηκε ουσιαστικά ένα «νέο κόμμα», το «κόμμα Ιβάν» που θέλησε να «ξεπλύνει» όσα έγιναν την Κυριακή, τα έβαλε με το αθηνοκεντρικό κράτος, είπε ότι όλα στήθηκαν για να μην πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ αλλά κι ότι με όσα γίνονται χτυπιέται ο… μεγαλοεπενδυτής Ιβάν Σαββίδης.

Ορισμένες από τις ατάκες έχουν τη σημασία τους:

Φωκάς: «Όλα έγιναν από τη στιγμή που πήρε ο ΠΑΟΚ κεφάλι στο πρωτάθλημα. Έχουμε παρωδία του συστήματος κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ. Ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κάτω από πίεση.

Απαιτώ να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε στην Ελλάδα να επενδύσει εκατομμύρια, αγόρασε τη ΣΕΚΑΠ μέσα από τα χέρια του Τούρκου, προσφέρει θέσεις εργασίας, βοήθησε το ποδόσφαιρο. Θέλει ένα ποδόσφαιρο να είναι 100% καθαρό και να παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μόνο. Τέτοια παρωδία δεν έχουμε ξαναδεί πουθενά».

Λαζαρίδης: «Αντί να τιμωρηθεί αυτός που παραβίασε τους κανόνες (σ.σ.: ο Ολυμπιακός), τιμωρείται η ομάδα του ΠΑΟΚ. Πώς θέλετε να νιώθει ο λαός της Μακεδονίας;

Μόλις η ΑΕΚ είδε ότι έφαγε το γκολ και θα το χάσει το παιχνίδι, είπαν οι παίκτες της ΑΕΚ «φοβόμαστε» και «δεν μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο». Αντί να κληθούν αυτοί να απολογηθούν, καλείται ο ΠΑΟΚ να απολογηθεί.»

Εξωραϊσμός και διαστρέβλωση

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε βεβαίως και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λιούμπος Μίχελς ο οποίος έχει καταγγελθεί για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και τις απειλές τύπου «εσύ έχεις τελειώσει» προς τον διαιτητή.

Στη λογική Βορράς – Νότος και αθηνοκεντρικό σύστημα, ο Μίχελς δεν απάντησε για τα όσα δραματικά και ντροπιαστικά συνέβησαν στο γήπεδο αλλά μίλησε κι αυτός για πόλεμο. «Η μόνη δυνατή ομάδα του Βορρά είναι σε πόλεμο με όλη την Αθήνα. Οι οπαδοί είναι εξοικειωμένοι με αυτό, το θεωρούν δεδομένο», είπε ο τεχνικός διευθυντής.

Και συνέχισε δικαιολογώντας ως «ανθρώπινη αντίδραση» το ντου με όπλο στον αγωνιστικό χώρο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένου ο οποίος χαρακτήρισε την εισβολή με όπλο «συμβολική ενέργεια» από πλευράς Σαββίδη!

Είναι προφανές ότι στήνεται μια επιχείρηση «εξωραϊσμού» των όσων έχουν συμβεί ή γίνεται προσπάθεια να στηθεί το γνωστό δίπολο «Βορράς – Νότος» προκειμένου να αιτιολογηθεί η εισβολή με όπλο του μεγαλοπαράγοντα του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, και μέσω της αφωνίας της κυβέρνησης ή των χλιαρών αντιδράσεων που υπάρχουν, γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι προκειμένου να μην θιγεί ο «επενδυτής» Ιβάν Σαββίδης και αποχωρήσει σε περίπτωση που υπάρξει η εύλογη τιμωρία από την αθλητική κι όχι μόνο δικαιοσύνη.

Ακόμη και οι «άφωνοι» βουλευτές της βόρειας Ελλάδας κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση φοβούμενοι προφανώς να μην διαταράξουν τις σχέσεις τους με τον Ιβάν Σαββίδη.

Ούτε βεβαίως πείθουν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση απλά διευκολύνει επιχειρηματίες να επενδύσουν αλλά δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις μαζί τους.

in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024