Εικόνα διάλυσης και σοβαρών αρρυθμιών εμφανίζουν κρίσιμοι τομείς της καθημερινότητας των πολιτών που έχουν αντίκτυπο κα στην τσέπη τους, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να διαχειριστεί τα προβλήματα και δώσει λύσεις.

Η κατάσταση στον ΕΦΚΑ είναι χαοτική, το σχέδιο αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων παραμένει στο αέρα και κρύβει επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή ενώ το Δημόσιο εξακολουθεί να τηρεί στάση πληρωμών προς τους ιδιώτες και προμηθευτές του.

Περισσότερες από 300.000 συντάξεις βρίσκονται σήμερα σε εκκρεμότητα, το μητρώο του ΕΦΚΑ εμφανίζει τεράστια λάθη, δεδομένα ασφαλισμένων έχουν χαθεί ενώ πρωτοφανές αλαλούμ επικρατεί με τις φουσκωμένες λόγω λαθών εισφορές σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους ενώ ενήμεροι ασφαλισμένοι εμφανίζονται ως ανασφάλιστοι στο σύστημα.

Στο μέτωπο των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το κουβάρι παραμένει μπερδεμένο. Οι εκτιμητές ζητούν περισσότερο χρόνο για να δώσουν τις νέες τιμές ζώνης σε όλη τη χώρα οι οποίες διαμορφώνονται κυριολεκτικά στο πόδι, πολλοί φορολογούμενοι έχουν παγώσει γονικές παροχές και αγοραπωλησίες ακινήτων περιμένοντας τις νέες αξίες ενώ οι αλλαγές στον χάρτη των αντικειμενικών που σχεδιάζονται κρύβουν επιβαρύνσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Την ίδια ώρα χιλιάδες νοικοκυριά που περίμεναν να υπαχθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ» ταλαιπωρήθηκαν και απογοητεύτηκαν. Η πλατφόρμα δεν άντεξε και κατέρρευσε με το καλημέρα ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το μπλακάουτ του συστήματος. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε το περιθώριο τριών ετών για την προετοιμασία του προγράμματος και πέτυχε τελικά το απόλυτο φιάσκο.

Περισσότερα εδώ:

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο