Με φόντο τη μεταμνημονιακή εποχή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ
Τα βήματα και ο σχεδιασμός για την έξοδο από το μνημόνιο και τη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας τέθηκαν στο επίκεντρο και αποτέλεσαν το αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Τα βήματα και ο σχεδιασμός για την έξοδο από το μνημόνιο και τη μεταμνημονιακή περίοδο της χώρας τέθηκαν στο επίκεντρο και αποτέλεσαν το αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, η σημερινή συζήτηση αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεων που θα ακολουθήσουν, αναφορικά με το συνολικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος για τον βασικό στόχο της εξόδου από τα μνημόνιο και το πώς θα σχεδιαστεί η «επόμενη μέρα» μετά τα μνημόνια.
Κομβικό σταθμό συνιστά η παρουσίαση της στρατηγικής για την ανάπτυξη (growth strategy) της χώρας προς τους εταίρους, που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Απριλίου.
Κατά τις ίδιες πήγες, οι προτεραιότητες του κυβερνητικού και κομματικού σχεδιασμού σε αυτό το πλαίσιο αφορούν αφενός στην ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.
Αφετέρου, αφορούν στο «growth strategy» και το μεταμνημονιακό πλαίσιο, δύο πυλώνες, όπως σημειώνουν, που ορίζουν το πώς προετοιμάζεται η «επόμενη μέρα», ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που τίθενται από κόμμα και κυβέρνηση, στο πλαίσιο του ευρύτερου στόχου για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και ελάφρυνση των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων, καθώς επίσης και το πώς αυτός ο συνολικός σχεδιασμός συνδυάζεται με το βασικό σχέδιο του κόμματος.
Σε επόμενη συνεδρίαση θα κάνουν εισήγηση επ’ αυτών οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί, Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ντόρτμουντ – Μάιντζ 4-0: «Πάρτι» για τους Βεστφαλούς
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]
- Πέρασε από το Βελιγράδι η Ρεάλ (77-73) – Διπλό για την Ντουμπάι στο Μιλάνο (96-78)
- Sing for Greece 2026: Κλείδωσε η 14άδα του τελικού – Αυτά τα κομμάτια προκρίθηκαν από τον Β’ Ημιτελικό
- Πίζα – Μίλαν 1-2: Μόντριτς σαν το παλιό καλό κρασί, «χτύπησε» στο 85′
- Πόσο εξαρτημένη είναι η Ευρώπη από την αμερικανική τεχνολογία
