Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Nike θα βοηθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει τη μεταγραφή του αιώνα

Η Nike θα βοηθήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει τη μεταγραφή του αιώνα

Η Nike ετοιμάζει μια στρατηγική κίνηση, η οποία περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να πείσει έτσι τον ισπανικό σύλλογο να συνάψουν χορηγική συμφωνία. Ποια τα τέσσερα σημεία-κλειδιά σύμφωνα με την AS. Στη Βραζιλία ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ αλ Κελαϊφί, όπου συναντήθηκε με τον 26χρονο επιθετικό και τον πατέρα του.

Η Nike ετοιμάζει μια στρατηγική κίνηση, η οποία περιλαμβάνει χρηματοδότηση για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να πείσει έτσι τον ισπανικό σύλλογο να συνάψουν χορηγική συμφωνία. Ποια τα τέσσερα σημεία-κλειδιά σύμφωνα με την AS. Στη Βραζιλία ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ αλ Κελαϊφί, όπου συναντήθηκε με τον 26χρονο επιθετικό και τον πατέρα του.

Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι η Παρί Σεν Ζερμέν να ενεργοποίησε τη ρήτρα ύψους 222.000.000 ευρώ που υπήρχε στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα και να έκανε τον Βραζιλιάνο κάτοικο Γαλλίας με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, λίγους μήνες αργότερα, όμως, το μέλλον του είναι στον αέρα και έχει γίνει αντικείμενο καθημερινής συζήτησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ο αποκλεισμός από την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League έφερε μουρμούρα, μαζί και τα πρώτα σενάρια περί επιθυμίας του Νεϊμάρ ακόμα και για επιστροφή στη Βαρκελώνη.

Μπορεί το ενδεχόμενο να ντυθεί ξανά στα «μπλαουγκράνα» να ακούγεται και να είναι πολύ δύσκολο, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο παίκτης και η διοίκηση του συλλόγου βρίσκονται στα δικαστήρια (είναι αλήθεια πάντως το ότι κρατάει πολύ καλές επαφές με αρκετούς πρώην συμπαίκτες του), στο παιχνίδι όμως βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία βλέπει στο πρόσωπο του τον ιδανικό ποδοσφαιριστή για την μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον έχει στις πρώτες θέσεις της wish list του, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες τις υπόθεσης.

Οι δυσκολίες αφορούν φυσικά κατά βάση το οικονομικό κομμάτι, τόσο όσον αφορά το κόστος μετεγγραφή, όσο και αυτό του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή και σε αυτόν τον τομέα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αποκλείεται να βρει έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Έναν σύμμαχο που προσβλέπει σε βάθος χρόνου στο να «ντύσει» τον ισπανικό σύλλογο, χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ τον άσο της Παρί. Και εξηγούμαστε…

Μετά τον Κριστάνο, ο Νεϊμάρ είναι το δεύτερο πιο δυνατό «χαρτί» της Nike, η οποία θέλει με δέλεαρ τον Βραζιλιάνο να πείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της με την Adidas («τρέχει από το 2012, ολοκληρώνεται το 2020 και είναι αξίας 40 εκατ. ετησίως) και να συνάψει μαζί της συμφωνία. Η Nike ποντάρει στο γεγονός ότι οι Μαδριλένοι δεν λαμβάνουν πολλά χρήματα από χορηγίες για το ντύσιμο τους και για να «κλείσει» το deal, είναι -σύμφωνα με την AS- πρόθυμη να χρηματοδοτήσει μέρος της μεταγραφής αυτής, που αν συμβεί θα ταράξει τα νερά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Σε αυτό το σημείο, να θυμίσουμε τέσσερα σημεία-κλειδιά, πάνω στο οποίο «πατάει» το ρεπορτάζ της AS: πρώτον, δεν επήλθε συμφωνία μετά την πρώτη επίσημη πρόταση της Adidas στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε κατατεθεί προ διετίας (1 δις. για δέκα χρόνια). Δεύτερον, τα 400 εκατ. ευρώ που είπε ο πατέρας του Νεϊμάρ ότι θα μπορούσαν να καταστήσουν εφικτή τη μεταγραφή δεν είναι τόσο πολλά αν υπάρχει ως συμπαίκτης η Nike, τρίτον, δεν είναι απαραίτητο ενδεχόμενη μετακίνηση να γίνει το 2020, αφού αρκετές ομάδες (πχ Τσέλσι, Μίλαν) τα τελευταία χρόνια έχουν «σπάσει» συμβόλαιο χορηγίας πριν τη λήξη της σύμβασης και τέταρτον η Nike θέλει να «απαντήσει» στη Adidas, μετά τη σύναψη χορηγικής σύμβασης της δεύτερης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μέσα σ’ όλα αυτά τα σενάρια, ο Νασέρ αλ Κελαϊφί μετέβη στη Βραζιλία όπου και συναντήθηκε με τον Νεϊμάρ, προκειμένου να γίνει ένα… άμεσο ξεκαθάρισμα σχετικά με τις προθέσεις του. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πατέρας – εκπρόσωπος του 26χρονου ποδοσφαιριστή, που αναρρώνει μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Αντέρο Ενρίκε. Το τι ειπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση το ξέρουν μόνο οι τέσσερις τους, το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν μια εξήγηση για τα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και για τα οποία οι κακές γλώσσες λένε πως «φροντίζει» ο πατέρας του διεθνούς άσου.

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024